(VIDEO) Unul din cei mai renumiţi aventurieri din România, Bertici Attila, a plecat singur cu motocicleta în Africa

27 Martie 2023, 13:56
Redacţia PiataAuto.md
Bertici Attila e unul din cei mai cunoscuţi aventurieri din România, iar aventura care l-a făcut cunoscut e cea în care a călătoria cu o Dacia Duster diesel până în inima Siberiei sălbatice, la polul frigului, în Oymyakon, la temperaturi de sub -60 de grade. Au urmat multe alte aventuri, şi spre Cercul polar cu o rulotă, dar şi spre Senegal cu o Dacia Dokker, de exemplu. Ei bine, acum aventurierul din Satu Mare a pornit singur cu o motocicletă spre Africa, pentru a explora Marocul.
Acesta călătoreşte cu o motocicletă Honda Africa Twin, în versiune Adventure Sports ES, fabricată în 2023. Honda e unul din producătorii de motociclete cei mai experimentaţi în modele durabile de aventură, iar Africa Twin e modelul menit să ofere confort de călătorie, în tandem cu o anduranţă excepţională, având totodată un sistem multimedia la bord foarte preţios pentru navigări în zone pustii ale planetei, compatibil cu telefoane moderne, CarPlay şi tot soiul de aplicaţii avansate. Motocicleta are un motor răcit cu lichid, cu doi cilindri în linie, de 1.084 cm cubi, în patru timpi, cu 4 valve pe cilindru, care livrează 102 CP şi 105 Nm. Deci, aventurierul din România e mai mult decât pregătit pentru aventura sa la nivel tehnic.
Foto: Aventurierul din Satu Mare, la pornirea în expediţie

Am vorbit direct cu Bertici Attila pentru a-l întreba unde se află în prezent şi care va fi punctul final al expediţiei sale. Ne-a spus că Marocul şi străbaterea lui în lung şi-n lat va fi punctul culminant şi final a călătoriei, or, variaţia uriaşă de relief pe care o are această ţară — cu munţi înalţi, teritorii întinse pietroase, dar şi deşertul Sahara — oferă toată paleta de experienţe pe care ţi-ai putea-o dori într-o asemenea aventură.
Românul va străbate munţii Rif din nordul ţării, după care vor urma munţii Atlas şi deşertul Sahara, urmând să ajungă la coasta Oceanului Atlantic cu motocicleta sa. Astăzi Bertici Atilla trebuie să ajungă în munţii Atlas pe renumitul drum al legionarilor, deci va avea parte de o experienţă pe cât de provocatoare, pe atât de epică.
Aventurierul din România îşi filmează toată experienţa şi publică periodic vlog-uri pe canalul său de YouTube, aşa că actualizările vin cu regularitate online. E admirabil că această călătorie pe două roţi vine la un an după un accident de motocicletă, suferit de aventurier, după care a urmat o perioadă de recuperare, mai ales că tratamentul iniţial a fost unul nereuşit, şi a fost nevoie de o a doua operaţie complexă pentru corecţia mânii. Prin urmare, pornirea într-o nouă aventură pe două roţi a însemnat, de fapt, şi o depăşire a barierelor psihologice, care se instaurează inevitabil după un accident grav.
Includem mai jos primul video din această expediţie spre Maroc, în care Bertici Attila relatează şi startul călătoriei, dar povesteşte şi despre recuperarea de după accident. De asemenea, includem şi ultimul video, publicat deja din Maroc, cu primele experienţe din această ţară, pe două roţi.
0
3,532
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!