Acesta e smart #3, primul SUV al mărcii, care debutează cu propulsie electrică şi va concura cu Tesla Model Y

18 Aprilie 2023, 10:35
Redacţia PiataAuto.md
Smart nu mai e ce-a fost odată, şi trăieşte de câţiva ani o nouă epocă, cu multă influenţă chinezească şi cu producţie desfăşurată în aceeaşi ţară. Acum smart nu se mai produce în Franţa, fosta uzină a mărcii producând în prezent offroader-ele Ineos Grenadier. Smart e o marcă deţinută în raport de 50 la 50 de Geely şi Daimler, iar întrucât fondatorul Geely deţine şi 10% din Daimler, se poate spune că Smart e proprietate preponderent chinezească şi tocmai de asta şi producţia a fost mutată acolo, ba chiar şi sediul central s-a mutat tot în China. Acum smart, o marcă ce produce doar maşini electrice în zilele noastre, a prezentat primul său SUV, care e de asemenea electric.
Acesta poartă numele de #3, într-o nomenclatură ce aminteşte de Polestar, dar şi Polestar aparţine chinezilor de la Geely prin Volvo, aşa că nimeni nu va înainta vreo problemă din asta. Cei de la Smart menţionează că designul noului SUV a fost creat de echipa globală de design a celor de la Mercedes, încercând să mai asigure un minim transfer de imagine, ca pe vremurile când smart aparţinea în totalitate celor de la Mercedes.
Efectiv vorbind, însă, pe lângă multe vorbe despre design şi despre publicul tânăr urban, cu predilecţii hi-tech, pe care-l ţinteşte noul model, nu se spune aproape nimic consistent despre acest nou model. Nici măcar câte motoare electrice va avea, unde vor fi poziţionate, ce putere, ce autonomie sau ce baterie are smart #3.
Totuşi, pentru că noul model e aproape identic cu modelul urban smart #1, putem deduce că motorizarea incipientă va veni cu un motor pe spate, de 272 CP, iar motorizarea de top, cu emblemă Brabus pe ea, va avea 428 CP şi tracţiune pe ambele punţi.

Noul model va debuta la toamnă şi în Europa, unde vrea să lupte cu Tesla Model Y şi VW ID.4.
0
3,912
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!