Un dealer Saab din Taiwan mai vinde şi azi maşini, la mai mult de un deceniu după ce fabrica a fost închisă

5 Aprilie 2023, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
Marca suedeză Saab a fost cândva una din cele mai respectate şi adorate din lume, fiind renumită pentru maşinile indestructibile pe care le făcea, apoi şi pentru soluţiile inovative pe care le aplicase pe generaţiile Saab 99, 900 şi 9000. În anii 2000 compania părea că va avea parte de o relansare, cu planuri mari, dar într-un final, în 2011, proprietarii Saab de atunci, General Motors, au aplicat pentru insolvenţă şi fabrica Saab a încetat să mai producă maşini noi. Promisiunile de a reveni sub umbrela unui nou proprietar nu s-au mai materializat, iar azi Saab rămâne o amintire frumoasă şi o maşină încă respectată de fanii săi.
Foto: Saab 9-5 Aero, ultimul model lansat Saab înainte de închiderea fabricii

Totuşi, la mai mult de 10 de ani după ce fabrica a fost închisă şi niciun Saab nou nu a mai fost produs, e incredibil să aflăm că în Taiwan există un dealer care mai funcţionează şi în prezent! Li nu e vorba de un singur showroom sau un service, ci de o întreaga reţea de 6 centre Saab, cu service-uri specializate şi showroom-uri în care timpul pare să fi încremenit în loc.
În aceste showroom-uri pot fi văzute modele Saab 9-3, 9-5, dar şi exemplare clasice de Saab 900 sau chiar Saab 900 Turbo, mult mai rare şi mai căutate de colecţionari. Maşinile nu sunt noi, însă arată ca şi noi, pentru că Saab era indestructibil şi trebuia să arate la fel de bine la orice vârstă, dar şi pentru că înainte de a fi puse în showroom, aceste maşini trec printr-o revitalizare completă în service-urile dealer-ului.
Spre exemplu, acest Saab 9-3 de mai jos, fabricat în 2007, are 315.700 km parcurşi şi arată impecabil, fiind tratat ca o maşină nouă, stând în showroom şi aşteptându-şi cumpărătorul.
Există şi maşini cu cifre de 100 mii şi un pic pe odometru, 200 mii şi un pic, deci variaţia e foarte mare, dar toate aceste maşini sunt unite prin starea lor impecabilă.
De fapt, prin asta şi-a făcut reputaţia acest dealer din Taiwan, că e capabil să aducă în showroom maşini pe care orice fan Saab le poate cumpăra cu inima împăcată, ştiind că oameni pricepuţi în ingineria mărcii au ales cele mai bune exemplare şi le-au adus la condiţia perfectă înainte de a le pune în showroom.
Iar uneori printre maşinile expuse se găsesc adevărate exemplare exotice, precum acest Saab 9000 cu motor de 16 valve şi kit Aero pe el.
Dealer-ul are şi un stoc imens de piese de schimb originale pentru modelele Saab, pe care le-a adunat de peste tot de unde a putut. Şi uneori vinde piese şi cumpărătorilor de peste mări şi ţări, aşa că reputaţia acestuia a ajuns departe pe mapamond printre fanii şi deţinătorii de Saab-uri.
Şi, în mod paradoxal, afacerea nu e pe moarte. Acest dealer şi-a inaugurat chiar un nou showroom în 2021, şi e cât se poate de viabil. Într-un fel, aceşti oameni au refuzat să se închidă atunci când s-a închis fabrica şi să dezamăgească fanii Saab, lăsându-i fără ajutor şi susţinere. Iar acum fanii şi proprietarii Saab din toată lumea descoperă acest dealer încă activ ca o comoară ascunsă şi comandă de aici piesele pe care nu le mai pot găsi în altă parte, iar cei mai curajoşi vin să cumpere Saab-uri de aici. Pentru că maşinile vin şi cu garanţie şi cu promisiunea că vor pute fi deservite tehnic în continuare!
1
29,456
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!