Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum e produsă o baterie de maşină în Africa, cu multă muncă manuală

13 Aprilie 2023 - 20:22
Redacţia PiataAuto.md
Bateria unei maşini, folosită la pornirea motorului cu ardere internă şi la asigurarea energiei cât maşina staţionează cu motorul oprit, e un element pe care-l schimbăm rar, după mulţi ani de utilizare şi de obicei mergem într-un magazin, cumpărăm una după parametrii potriviţi, o instalăm şi uităm din nou de ea pentru minim vreo 5 ani, iar uneori şi pentru 7-10 ani. Nici nu ne trece prin cap vreo altă metodă de fabricare decât într-o uzină, cu o linie de producţie automatizată şi un proces tehnologic clar, or, acest tip de baterii sunt cele mai vechi din lume şi nu e nimic hi-tech în ele.
Totuşi, se pare că în Africa există şi un soi de meşteşug din a produce manual baterii pentru maşini. E incredibil, dar întregul proces de fabricaţie decurge doar manual, cu ajutorul unor instrumente elementare. Se lucrează cu plumb, cu acid diluat, cu topire de plastic, cu o mulţime de materiale toxice în esenţă, şi fără vreo protecţie specială.
E incredibil să vezi că asemenea lucruri sunt făcute manual, în zilele noastre. Şi, judecând după faptul că o asemenea baterie trebuie să coste la final mai ieftin decât una fabricată normal şi vândută într-un magazin, pentru ca s-o cumpere cineva, şi că materia primă tot trebuie să coste bani, e de-a dreptul curios să ne gândim cât poate câştiga una asemenea meşteşugar în urma muncii sale manuale şi timpul enorm consumat pentru ea. Se pare, însă, că există o justificare economică acolo unde aceste lucruri se mai întâmplă, pentru că altfel nu s-ar mai produce.
Vezi întregul proces de fabricare manuală în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter