(VIDEO) Doi francezi aventurieri, îndrăgostiţi de Dacia Duster pe care o deţin, au călătorit cu ea în Africa, unde au întâlnit un grup întreg de români cu Dustere

6 Aprilie 2023, 15:10
Redacţia PiataAuto.md
Se pare că Dacia Duster devine o opţiune tot mai preferată de iubitorii de aventuri autentice, care nu vor neapărat maşini luxoase, dar cu adevărat capabile să-i ducă acolo unde drumurile lipsesc, în schimb peisajele sunt magnifice. Dacă în ianuarie relatam despre buzoianul Cosmin Crăciun, care călătorise cu Dusterul său până în Maroc, apoi şi până în Senegal, azi vorbim despre un cuplu de francezi, care sunt îndrăgostiţi de Dusterul lor şi care tocmai au călătorit prin Maroc, împărtăşindu-şi experienţa în reţelele sociale, pe o pagină numită Duster Baroudeur. Am discutat direct cu ei, Tonny şi Fanny.
Aceştia locuiesc în Plozevet, în vestul Franţei, pe coastă. Şi-au planificat o călătorie prin Africa, cu Dusterul lor, fără a-l pregăti în mod special, decât să-l echipeze cu un set nou de jante şi anvelope de offroad, care să reziste deşertului şi pietrelor mai tăioase. Şi-au pus şi un soi de apărătoare de noroi, cu scopul să mai reducă din praful pe care l-ar fi ridicat roţile în deşert, dar într-un final tot ele le-au creat probleme şi le-au tăiat în Africa.
Aceştia şi-au trasat o rută care să cuprindă şi câteva oraşe vechi din Maroc, care mai păstrează tradiţii de meşteşugărit şi o ambianţă îmbibată de cultură antică şi tradiţie. Spun că datorită lui Duster nu s-au simţit limitaţi în niciun fel de traseele alese, simţindu-se liberi să aleagă drumuri mai scurte şi mai aventuriere, în loc de a da preferinţă autostrăzilor sau drumurilor asfaltate.
Au avut şi situaţii, însă, când au ajuns pe drumuri de punte cu atât de multe pietre, pe timp de noapte, încât se gândeau că până şi pentru un Duster e prea mult.
Aceştia şi-au schiţat şi o hartă cu punctele cheie, iar ea cuprindea şi deplasări prin deşertul Sahara, pe drumuri ce intră mai adânc în deşert şi sunt uneori acoperite cu dune de nisip.
Dar au avut parte de peisaje superbe, au putut intra periodic prin zonele de dune, iar Dacia Duster a înaintat cu bine.
Au avut câteva pene, aşa că au mai stat periodic şi pe loc, lucrând un pic la schimbul unei roţi. Drumurile sunt neiertătoare prin aceste regiuni.
Nu s-a trecut fără ca Dusterul să rămână şi blocat în nisipul deşertul, dar cei doi au avut plăci ajutătoare, iar pe trasee circulate des de aventurieri au avut parte adesea şi de întâlniri cu alţi pasionaţi.
Peste un asemenea grup au dat în una din zile, grup în care se numărau şi câteva Dacia Duster, dar şi alte offroader-e. Era un grup de pasionaţi de aventuri din România, adunaţi de o comunitate numită „Duşi cu cortul”. Aşa că au petrecut ceva timp împreună, francezii cu Dacia Duster, împreună cu românii cu Dustere şi alte offroader-e.
Foto: Aventurierii din România, întâlniţi de francezi în Africa

De fapt, francezii au dat peste multe Dacia în Maroc. În oraşele Marocului, pe străzile cărora taxiurile erau cândva dominate de Mercedes-uri W123 cu milioane de kilometri parcurşi, acum domină tot mai mult modelele Dacia, în special Logan. Explicaţia e simplă şi raţională — Dacia ar deja două fabrici în Maroc, şi pentru oamenii de aici ea începe a fi percepută ca o maşină autohtonă.
Foto: Stradă urbană din Maroc, cu taxiuri Dacia Logan

În total, cei doi francezi au călătorit cu Dusterul lor 10 zile în Maroc, plus timpul de a parcurge drumurile din Europa. Doar în Africa au parcurs 2.709 km, dintre care 2.035 km le-au parcurs pe drumuri cu toate tipurile de carosabil, de la cel mai bun la cel mai prost, iar 674 km le-au parcurs pe căi din deşertul Sahara, fie teren pietros, fie nisip şi tot ce au mai întâlnit în cale.
Iar Dusterul a ajuns cu bine înapoi acasă, în condiţie la fel de impecabilă, or, penele nu le putem considera probleme tehnice la maşină, fiind parte inalienabilă din peisajul unor asemenea aventuri din Maroc.
Partea frumoasă e Dacia Duster, fabricată în România, e atât de frecvent opţiunea unor oameni care vor aventuri curajoase şi poate nu vor sau nu pot să cheltuie 80 mii pe un Land Rover Defender. E o maşină a unor aventuri mai accesibile, mai nefiltrate, deci. Iar când un model începe a-şi contura o asemenea identitate, el începe a deveni o legendă, despre care, peste mulţi ani, se vor povesti istorii incitante.
Vezi mai jos şi un video ce cumulează câteva filmuleţe ale celor doi francezi cu Duster în Africa.
0
7,895
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!