(VIDEO) Un Mercedes-AMG hibrid e mai rapid decât un AMG electric, dar prima dată eşuează cu sistemul 4x4

3 Aprilie 2023, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
Am ajuns într-o epocă în care emblema AMG a fost pusă şi pe modelele hibride, de 2,3 tone greutate, şi pe cele electrice de 2,6 tone. Cândva, oricât de puternice ar fi fost maşinile, era inimaginabil ca emblema diviziei de performanţă să fie aplicată pe maşini atât de grele, or, performanţa nu însemna doar acceleraţie în linie dreaptă. Acum, însă, Mercedes are un AMG GT S E-Performance hibrid, dar şi un AMG EQS complet electric.
Mercedes-AMG GT S E Performance e unul din puţinele AMG hibride de generaţie nouă care mai păstrează un motor V8 în ecuaţie, iar împreună cu un motor electric de pe puntea spate acesta livrează 843 CP. Maşina e foarte grea, însă, depăşind 2,3 tone la gol.
Şi mai greu, însă, e Mercedes-AMG EQS 53, care cântăreşte 2,6 tone la gol. Are 761 CP livraţi de cele două electromotoare, puterea fiind, însă, opţională datorită unui pachet de performanţă. Ambele maşini costă sume exorbitante, de aproape 200.000 euro, cifra care erau cândva proprii unor supercar-uri italiene sau chiar unor limuzine luxoase precum Bentley.
În prima cursă, modelul AMG hibrid a dat o ratare a sistemului său 4MATIC, pe care l-a decuplat din cauza unei erori necunoscute şi a redus puterea maşinii drastic. Fireşte, rezultatul a fost în defavoarea sa.
Următoarele încercări au fost mai reuşite, însă, şi modelului AMG hibrid, cu motor V8, l-a învins pe cel electric. La startul din mişcare, însă, cel electric a reacţionat mai repede şi a învins.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,046
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!