Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Una din marile companii petroliere din Moldova, Tirex Petrol, nu mai vinde carburanţi şi intră în insolvenţă

23 Mai 2023 - 12:31
Redacţia PiataAuto.md
Tirex Petrol, una din cele mai mari companii petroliere din Moldova, a încetat să mai vândă astăzi carburanţi la staţiile sale, depunând totodată cereri în instanţă pentru iniţierea procedurii de insolvenţă, anunţă MoldStreet.com. Administratorul Tirex Petrol, Alec Ignat, a confirmat informaţia şi a dat vina pe plafonul strict de preţ, aplicat de ANRE pentru carburanţi, care ar fi limitat compania de profit şi ar fi adus-o în această situaţie.
Tirex Petrol deţine o reţea de circa 80 de benzinării în Republica Moldova, deţinând anterior o cotă de piaţă de circa 7,7%, iar acum a acumulat datorii de milioane, inclusiv la bugetul de stat. Având vânzări de circa 1,1 miliarde de lei în 2021, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, compania a raportat un profit de doar 1,15 milioane de lei. La începutul anului 2023, Tirex a suspendat activitatea a circa o treime din staţii, pentru a reduce costurile de personal şi mentenanţă a staţiilor, iar mai nou a vândut şi una din benzinăriile cu cea mai bună locaţie, de pe viaductul din Chişinău, în apropiere de mall. Dar se pare că nici aceste decizii n-au îmbunătăţit considerabil situaţia, astfel că azi a urmat oprirea totală a vânzărilor.
Ca răspuns la cele spuse de administratorul Tirex, ANRE a indicat că de mai multe ori a atenţionat unele companii că deţin în operarea prea multe benzinării ineficiente, ceea ce le generează costuri prea mari, faţă de cele aprobate în tarif.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter