(VIDEO) Accident cu vinovat discutabil între un VW şi un camion cu cisternă în Chişinău, surprins de o cameră de bord

29 Mai 2023, 10:05
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav s-a produs cu puţin timp în urmă în Chişinău, pe strada Grădina Botanică, la intersecţia cu strada Pădurii, între un VW Caddy şi un camion Volvo cu cisternă. Impactul a fost puternic şi aparent nu există oameni răniţi, dar modul în care s-a produs acest accident în primul rând e discutabil din perspectiva a cine se face vinovat, iar în al doilea rând ar trebui să servească drept o lecţie de exemplificare pentru toţi şoferii, pentru a evita riscurile în asemenea situaţii.
Astfel, camionul vira la stânga, într-o intersecţie în care virările la stânga sunt permise din ambele sensuri. Camionul a înaintat încet, iar şoferul de camion a văzut maşina autorului filmării pe banda dreaptă, ceva mai departe de intersecţie, prin urmare a decis că are timp suficient să vireze. Însă pe banda stângă venea cu viteză un VW Caddy, care a schimbat banda spre dreaptă în ultimul moment, călcând şi linia continuă de dinainte de semafor.
Astfel VW Caddy s-a pomenit pe banda dreaptă, însă în faţa sa camionul deja era în plin proces de virare şi ocupa banda dreaptă. VW a frânat, însă oricum a lovit cu putere camionul în zona frontală dreapta a celui din urmă.
Cine se face vinovat în acest accident, deci? Şoferul de camion, că nu a cedat trecerea celui ce venea din faţa sa? Însă el a cedat-o, şi avea vizibilitate pe banda dreaptă, respectiv a făcut manevra atunci când s-a asigurat că e văzut şi că i se permite. Şoferul de VW? Aparent acesta circula la verde şi avea prioritate, dar schimbarea benzii în ultimul moment a fost făcută neregulamentar şi fără a se asigura de ceea ce putea fi în intersecţie înainte. Cert e că ambele vehicule au fost avariate grav şi vor avea nevoie de reparaţii scumpe.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
11,833
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!