Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce aduce şi cum se conduce noua Tesla Model S Plaid Track Package, modelul electric capabil de 330 km/h şi tururi pe circuite

5 Mai 2023 - 21:06
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model S Plaid a făcut senzaţie acum doi ani, când a apărut pe piaţă, cu cei 1.020 CP ai săi scoşi din trei electromotoare, oferind o acceleraţie de-a dreptul cosmică. Modelul continuă să mai fie şi azi un etalon pentru acceleraţii în linie dreaptă, dar nu şi pe circuite, unde frânele total nepotrivite nu sunt capabile să facă faţă greutăţii imense. Ei bine, acum Tesla şi-a zis că ar putea rezolva această problemă, lansând ediţia Track Package pentru Tesla Model S Plaid.
Noul model electric dispune de frâne ceramice uriaşe, care pot acum în sfârşit opri maşina cu fermitate, şi o pot face în continuu, pe circuit, fără a se supraîncălzi după câteva viraje.
De asemenea, maşina a dat jos cam 100 kg faţă de Plaid-ul normal, iar asta se datorează bateriei cu celule mai dense energetic. Capacitatea totală e aceeaşi, dar sunt mai puţine celule la număr, şi greutatea s-a redus simţitor.
Volanul yoke nu mai e parte din ecuaţia standard, pentru că pe circuit n-ar fi foarte sigur. Aşa că poţi opta doar pentru volan „normal”, deşi există informaţii contradictorii că şi un yoke ar fi posibil de comandat opţional.
Şi mai impresionant e că maşina poate atinge acum 330 km/h! Vorbim în continuare de o maşină electrică, un sedan practic! Şi am ajuns la acel moment în istorie, când un sedan electric poate deja atinge 330 km/h. Ca şi la o maşină care ar atinge această viteză, energia din baterii sau rezervor se consumă repede, dar asta e firesc. În cazul lui Tesla, ar fi cam 20 minute.
Deci, e clar că noua Tesla Model S Plaid Track Package a devenit o maşină mult mai capabilă de performanţă susţină consecvent, nu doar în linie dreaptă. O evoluţie discretă la prima vedere, în însă uriaşă de fapt. Şi ne putem aştepta cu siguranţă la recorduri de circuit anunţate în curând!
Vezi mai jos două video-uri cu condusul şi explorarea noului model Tesla, de la două canale diferite de YouTube, unul cu mai mult condus de circuit, şi altul cu mai multe alte detalii. E curios, apropo, că Tesla a organizat acest test drive pentru youtuberi şi presă în Franţa, or, Tesla a fost faimos de închisă faţă de asemenea teste şi faţă de presă în general. Se pare că diminuarea vânzărilor din ultima perioadă şi concentrarea lui Musk pe noua sa companie achiziţionată i-a făcut pe cei de la Tesla să revină la reţele mai universale de comunicare.
Vezi totul în cele două video-uri mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter