Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se fabrică noul Lamborghini Revuelto V12 hibrid la uzina din Sant'Agatha Bolognese

22 Mai 2023 - 14:12
Redacţia PiataAuto.md
Lamborghini a păşit de curând într-un nou capitol al istoriei sale de 60 de ani, odată cu dezvăluirea modelului Revuelto, care e şi primul model V12 plug-in hibrid din lume. Noul model şi-a dorit să păstreze toată pasiunea condusului unui motor V12 într-o epocă nouă, a propulsiei electrice cel puţin parţiale, dar pentru a face asta a fost nevoie de schimbări radicale în conceptul Lamborghini şi, după cum aflăm acum, şi în organizarea liniei de producţie de la uzina Lamborghini din Sant’Agatha Bolognese.
Revuelto e atât de diferit ca inginerie faţă de ceea ce a produs Lamborghini până acum, încât motorul median a trebuit amplasat întors la 180 grade, tot longitudinal, dar cu puterea trimisă spre spate. Acolo a trebuit proiectată o nouă cutie de viteze transversală, nu longitudinală, care să includă şi un electromotor, şi diferenţialul spate şi care să trimită puterea spre cele două roţi de acolo. Mai există şi alte două electromotoare pe puntea faţă, iar toate motoarele şi electromotoarele împreună livrează 1.015 CP. Doar motorul V12, de unul singur, livrează 825 CP.
Toate astea au însemnat multe schimbări aparent subtile, dar importante, în construcţia de bază a maşinii, de la materiale folosite la amplasarea elementelor cheie, pentru a reuşit să se păstreze o greutate redusă la final. Revuelto cântăreşte cam 1.775 kg, ceea ce pentru un plug-in hibrid cu 1.015 CP şi 3 electromotoare e foarte puţin.
Şi Lamborghini şi-a deschis larg uşile fabricii sale, într-un documentar neobişnuit de lung şi detaliat pentru marca italiană, în care arată cum se fabrică noul Revuelto V12 hibrid.
E o incursiune rară în spatele uşilor fabricii Lamborghini, care ne dă ocazia să vedem organizarea extraordinară a procesului de producţie, tehnologiile folosite, amploarea la care a ajuns Lamborghini azi profunzimea abordării inginereşti.
Practic, e un documentar al modului în care se creează aceste capodopere inginereşti ale zilelor noastre, un film şi o incursiune prin fabrică de care azi ar fi mândru însuşi Ferruccio Lamborghini dacă ar mai fi în viaţă. Iar cu acest nou model V12 hibrid, fanii Lamborghini pot fi siguri că ani buni înainte marca lor preferată va produce în continuare delicii savuroase în condus.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre profesioniste din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter