(VIDEO) Cum sună şi cum arată supercar-ul britanic cu motor V12 de 7,7 litri, produs de TVR acum 26 de ani, într-o pagină uitată de istorie

16 Mai 2023, 19:05
Redacţia PiataAuto.md
Cine-şi mai aminteşte astăzi că în Marea Britanie a existau un producător pe nume TVR? Era specializat în modele de serie mică, dar multe dintre ele au fost adevărate bijuterii. Ultimul din ele a fost produs, însă, în 2006, iar de atunci a urmat o pauză lungă şi câteva intenţii şi promisiuni de a renaşte, cu un model prefaţat, dar care n-a ajuns la producţie. Însă, 26 de ani în urmă, TVR a produs probabil una din cele mai demenţiale maşini ale sale, numită TVR Cerbera Speed 12, şi anume ea figurează într-un nou video curios, publicat acum câteva zile.
Au fost câteva produse, însă doar un exemplar a avut statut de model de serie, admis pe drumurile publice, pentru că pe celelalte compania le-a dezmembrat, într-o decizie impulsivă a şefului său. Deci, imaginile alăturate sunt cu acel unic exemplar!
Maşina a fost creată ca un derivat civil din bolidul de serie TVR Speed 12. Însă inginerii de la TVR au fost atât de ambiţioşi, încât au depăşit orice aşteptări şi estimări iniţiale, creând o maşină despre care se estima că are 1.000 CP, înainte de apariţia oricărui Bugatti Veyron, dar puterea exactă a căreia nu a putut fi niciodată măsurată, pentru că în lume nu exista nici un dyno stand care ar fi făcut faţă unor asemenea puteri!
Motorul a trebuit „calmat” un pic, într-atât de puternic era. Da, era un V12, de 7,7 litri, şi era aspirat natural. O adevărată bestie de şcoală veche, dar într-atât de cizelată în detalii şi în precizia ingineriei sale, încât era capabilă de puteri sălbatice. Şi toate astea la o greutate de doar 1.000 kg!
Şi această maşină demenţială uitată de acum 26 de ani, ajunge să fie şi pornită în video, dezlănţuindu-şi toţi cei 7,7 litri pentru a produce fascinaţie acustică pe măsură! Iar asta trebuie ascultat cu sunetul mai tare!
Vezi şi ascultă totul în video-ul de mai jos.
0
1,231
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!