(VIDEO) Un curier pe trotinetă, care circula cu viteza maşinilor, a aflat că frânele acesteia nu sunt la fel de eficiente, fiind uşor rănit într-un incident din Chişinău

21 Mai 2023, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Faptul că unii tineri aleg să muncească în rol de curieri, fiind mai independenţi, e unul admirabil. Doar că aceştia trebuie să ţină cont şi de specificul de siguranţă al vehiculului pe care aleg să-l conducă. Un tânăr curier din Chişinău a aflat ieri pe propria piele că trotinetele electrice pot dezvolta uneori viteze comparabile cu maşinile în oraş, dar nu pot opri la fel de repede.
Tânărul circula pe bulevardul Decebal din capitală, fără cască, pe banda dreaptă din cele 3 benzi pe sens ale bulevardului. Tot acolo se afla şi un Renault, care frânase din timp şi voia să intre în zona adiacentă drumului. Totuşi, din imaginile video nu pare că Renault avea şi indicatorul dreapta aprins, ceea ce explică oarecum de ce tânărul de pe trotinetă n-a înţeles mai devreme intenţia şoferului din Renault.
În rezultat, tânărul de pe trotinetă n-a putut opri trotineta la timp, a încercat să evite impactul în ultimul moment, dar roţile mici şi construcţia specifică a trotinetei îi limitează unghiul manevrelor rapizi pe care ea le poate face, aşa că tânărul a lovit Renault-ul în zona portbagajului spate. Acesta s-a putut retrage apoi de pe drum, dar a fost uşor rănit şi a fost nevoie de un echipaj de ambulanţă pentru a-i acorda ajutor medical. Cazul ar trebui să servească drept o lecţie de siguranţă atât pentru şoferi de maşini, de a folosi indicatorul de direcţie, cât şi pentru conducătorii de trotinete, care să conştientizeze că roţile mici, cu suprafaţă mică de contact, ale unei trotinete, pur şi simplu nu pot opri fizic o trotinetă la fel de repede la o maşină.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobil_md
0
17,877
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!