Asigurările Carte Verde încetează să mai fie valabile pentru Rusia şi Belarus, iar deţinătorii de poliţe au început a primi notificări

9 Iunie 2023, 12:34
Redacţia PiataAuto.md
Asigurările internaţionale auto de tip Cartea Verde încetează a mai fi valabile pe teritoriul Rusiei şi Belarusului din 30 iunie 2023, în urma deciziei Consiliului Birourilor Carte Verde, care a decis excluderea acestor ţări din sistemul Carte Verde, în contextul invaziei în Ucraina.
Pare o decizie ce intră in efect surprinzător de târziu, la mai mult de un an după începerea războiului, dar companiile de asigurări din ţările participante îşi notifică acum clienţii care au poliţe active că vehiculele lor nu vor mai fi acoperite de asigurare în aceste ţări începând cu 30.06.2023, chiar dacă valabilitatea poliţei poate fi mai mare.
Foto: Harta ţărilor care erau incluse în sistemul Carte Verde înainte de excluderea Rusiei şi Belarusului

Poliţa va continua să ofere protecţia obişnuită în toate celelalte ţări ale sistemului Carte Verde. Clienţii noi nu vor vedea decât excluderea codurilor RUS şi BY de pe poliţele nou emise, precum şi stipulările respective în contractele lor.
În condiţiile actuale, e mult mai puţin probabil ca cineva să se aventureze cu maşina în aceste regiuni, însă cei care o vor face trebuie să ştie că nu mai există un sistem de asigurare internaţională care să acopere aceste ţări. Asigurarea Carte Verde e una ce funcţionează după principiu similar celei de răspundere civilă obligatorie auto, despăgubind terţele părţi în cazul unui accident produs peste hotarele ţării, în care e vinovat asiguratul.
0
987
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!