(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Bentley de acum aproape 90 de ani, condus cândva la Le Mans timp de 24 de ore de acelaşi pilot

9 Iunie 2023, 21:20
Redacţia PiataAuto.md
Cursa de la Le Mans 2023 începe sâmbătă, 10 iunie, iar într-un articol recent noi spuneam de ce ediţia din acest va fi cea mai spectaculoasă şi mai palpitantă de mulţi ani încoace. E şi ediţia car marchează 100 de ani de istorie Le Mans 24h, iar în decursul a un secol întreg multe de toate s-au întâmplat în această cursă legendară. Au fost timpuri, spre exemplu, când piloţii putea conduce de unii singuri timp de 24 ore neîntrerupt, oprind doar pentru alimentări şi eventual să bea apă sau o cafea.
În zilele noastre fiecare maşină trebuie condusă de 3 piloţi care fac ture între ei la volan, în cele 24 ore cât durează cursa. Însă protagonistul unui canal de YouTube a reuşit să conducă un Bentley din timpurile când 1 pilot putea face întreaga cursă, 24 ore la rând.
Şi maşina pe care o conduce el a făcut istorie în acest sens, având pe lângă asta un fir mult mai întortocheat şi interesant al poveştii.
Şi, desigur, dat fiind că această maşină e condusă în zilele noastre, cam la 90 de ani după ce a fost produsă, e cât se poate de curios să auzim şi cum sună acest motor de Bentley din acei ani, dar şi să vedem ce ţinută de drum avea un asemenea bolid!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,333
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!