(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un VW Corrado VR6 de acum 30 de ani, cu doar 24 mii km parcurşi

21 Iunie 2023, 21:05
Redacţia PiataAuto.md
Volkswagen a avut cândva un model neobişnuit, diferit de celelalte din gama sa, creat pentru pasiunea în condus şi sportivitate accesibilă, care să ademenească inclusiv tinerii. Îi spune Corrado, avea siluetă de coupe şi tracţiune faţă şi, pe lângă motoarele mai uzuale de 1,8 litri sau 2,0 litri, avea şi un superb propulsor VR6 de top.
Acest propulsor avea 2,8 litri pentru piaţa nord-americană şi 2,9 litri pentru cea europeană, livrând 181 CP în primul caz şi 190 CP în cel de-al doilea. În SUA această versiune cu motorizare de top se vindea cu numele Corrado SLC, abrevierea venind de la sport luxury coupe.
Sigur, motorul a fost adevăratul condiment al acestei maşini, devenind repede semnătura acustică, pe care o căutau fanii. Arhitectura VR6 înseamnă un soi de compromis între un motor cu cilindrii amplasaţi în formă de V şi unul în linie. Aici cilindrii erau amplasaţi la doar 15 grade diferenţă, ceea ce elimina nevoia de două blocuri şi permitea încadrarea lor într-un singur bloc cilindri şi o singură chiulasă. A fost o formulă pe care grupul VW a tot replicat-o o perioadă lungă de timp, iar mai apoi şi motoarele W au derivat din ea.
Pe atunci, însă, motorul VR6 avea un sunet cu totul deosebit, care putea fi recunoscut de la o poştă doar cu auzul. Iar în video-ul de mai jos e un asemenea VW Corrado SLC nord-american, din 1993, care a ajuns până în zilele noastre doar cu 15 mii mile pe odometru, echivalentul a aproximativ 24 mii km.
Vezi cum sună acest motor legendar şi cum se conduce o asemenea maşină, păstrată într-o formă atât de conservată până în prezent.
0
1,344
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!