Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţiştii din Moldova au vrut să confişte azi primul automobil al unui şofer fără permis, a urmat încercarea de a-i mitui, iar acum proprietarul riscă închisoare

20 Septembrie 2023 - 17:27
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape două săptămâni, poliţia din Moldova anunţa că va aplica confiscarea automobilelor pentru şoferii prinşi în stare de ebrietate sau cu permisul de conducere anulat sau suspendat, făcând uz de prevederi mai vechi din lege şi de un ordin nou al Inspectoratului General de Poliţie, care stipulează procedura exactă de confiscare. Astăzi poliţia raportează despre primul caz în care agenţii de patrulare ai INSP au vrut să confişte primul automobil, dar şoferul maşinii a luat-o drept o aluzie de a oferi mită. Acum totul s-a sfârşit cu dosar penal şi riscul de a face închisoare.
Imagine simbol

Echipajul a oprit un Audi cu numele de înmatriculare străine pe traseul R6, care se deplasa cu viteză excesivă. La volanul maşinii era un tânăr de 24 ani, din Republica Moldova. Pe parcursul documentării depăşirii de viteză, poliţiştii au constatat în sistemul informaţional că şoferul e privat de dreptul de a condus, prin urmare nu avea dreptul de a se afla la volanul unei maşini. Aceştia au decis să aplice ordinul recent al IGP şi să dispună documentarea acestei încălcări grave, cu ridicarea maşinii la parcarea specială şi demararea procedurilor prin care instanţa de judecată poate decide dacă maşina va fi efectiv confiscată sau nu.
Poză simbol

Doar că şoferul a decis că toată situaţia ar trebui „rezolvată” cu mită şi le-a propus poliţiştilor 300 euro drept şpagă. Aceştia au refuzat, dar şoferul insistent i-a pus în maşina poliţiştilor, sub covoraşul de sub scaunul faţă.
Foto: Imagine publicată de poliţie, cu mita

În rezultat, a fost solicitat un echipaj de intervenţie, care au documentat deja coruperea activă din comisă de şofer, ceea ce înseamnă o anchetă penală, prin care şoferul riscă închisoare până la 6 ani şi amendă de la 100 până la 200 mii lei.

Pe lângă asta, echipajul de poliţie l-a documentat pe şofer pentru depăşirea iniţială a vitezei, iar maşina a fost ridicată la parcarea specială, fiind pregătit şi dosarul pentru aprobarea de către instanţa de judecată a confiscării maşinii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter