(VIDEO) Cât de silenţios e şi cum merge un Bentley Continental GT Speed W12 cu viteze de peste 340 km/h pe autostrăzile din Germania

5 Septembrie 2023, 19:38
Redacţia PiataAuto.md
Bentley mai are în producţie un model fabulos de performant care mai păstrează legendarul motor W12 sub capota sa. Continental GT Speed face uz de o ipostază cu două turbine a acestui propulsor, care scoate 659 CP din cei 6 cilindri şi 12 cilindri poziţionaţi compact. E un soi de amestec condimentat dintre luxul Bentley specific ultimelor decenii şi performanţa Bentley care aminteşte de începuturile mărcii. Cum va fi un asemenea Bentley atunci când e alergat pe o autostradă fără limită de viteză din Germania, deci? Luxos şi silenţios? Sau va alerga fioros?
Ei bine, exemplarul de mai jos mai are şi un sistem de eşapament opţional, semnat de Akrapovic, care-l face mai sonor, Dar paradoxul e că acesta se face auzit doar la viteze şi turaţii mici. La viteze mari, însă, se instaurează o linişte aproape absolută!
Maşina e atât de silenţioasă şi circulă atât de lin şi neclintit, încât e incredibil faptul că vitezometrul arată peste 340 km la oră! Nu se aude nici motorul, nici curenţii de aer.
Cu siguranţă, deci, acest model va rămâne în istorie ca unul din cele mai rafinate Bentley, unul din ultimele care mai fac uz de motorul W12 înainte ca acesta să fie pensionat definitiv.
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet.
0
1,633
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!