(VIDEO) Cum e fabricat renumitul motor W12 Bentley, în ultimele sale exemplare înainte de a pleca în istorie

13 Septembrie 2023, 19:31
Redacţia PiataAuto.md
Motorul W12 al celor de la Bentley e pe cale de a pleca în istorie pentru totdeauna. De fapt, el a plecat deja în istorie de la toate celelalte mărci ale grupului VW care-l mai foloseau, inclusiv Audi, iar Bentley e ultima marcă, care mai face uz de el, iar producţia acestuia va fi oprită în primăvara anului viitor, punând capăt unei cariere superbe, născută dintr-o inginerie unică în lume.
Dar, chiar dacă au mai rămas luni numărate de producţie a acestuia, cel care muncesc la fabricarea lui îl trec prin procese ce amintesc ce creaţia artistică. Biele, buloane — totul e trecut prin mâini care muncesc cu pasiune ca această bijuterie a ingineriei.
Sigur, procesul de fabricare e unul care are şi etape automatizate, dar şi multe etape de muncă manuală, or, VW Phaeton, de exemplu, când a fost creat cu ideea acestui W12, se dorea a fi produs la o fabrică transparentă, unde trecătorii ar fi putut admira curăţenia şi mişcările mecanice din afară.
Acum, motorul W12 trece prin 64 de staţii în procesul său de fabricare, la fiecare nouă etapă având loc un alt capitol în conturarea sa ca un produs final. Producţia motorului are lor acum nu în Germania, ci în Marea Britanie, la fabrica Bentley din Crewe.
E uimitor că fabrica e una veche, dar e prima fabrică auto din lume care a fost certificată drept neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2. Prin urmare, nimic nu e lăsat la voia întâmplării nici în managementul fabricii, nici în fabricarea acestui motor W12 genial, despre care pasionaţii auto îşi vor aminti mult timp după acesta va fi plecat în istorie.
Vezi mai jos cum are loc procesul de fabricare a motorului W12 la fabrica Bentley.
0
2,006
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!