(VIDEO) Cum e să conduci un Bentley de 100 ani, cu un motor de 27 de litri şi 650 CP

6 Septembrie 2023, 20:43
Redacţia PiataAuto.md
A existat o perioadă în istoria lumii auto, cam acum 100 de ani, când pasionaţii încercau să pună motoare de avioane pe maşini, pentru a le face demenţial de performante. Au existat şi încercări oficiale de la unii producători, precum Fiat cu maşina sa cu motor de 28,5 litri, dar şi mai puţini oficiale, unele din ele fiind făcute mai târziu, pe parcursul anilor, de către cei fascinaţi de ideea de a pune motoare uriaşe de avioane pe maşini. Iar unul din cele mai populare motoare pentru asemenea conversii ulterior e motorul V12 Rolls-Royce Merlin, montat şi pe avioane, în formă supraalimentată, şi pe tancuri.
Autorii unui canal de YouTYube, cu ajutorul unuia din cei mai renumiţi colecţionari de maşini din SUA, Jay Leno, au pus mâna acum pe un Bentley de acum 100 de ani, care s-a pricopsit între timp cu un asemenea motor V12 Merlin de 27,0 litri!
Acesta a fost preluat de pe un tanc, ceea ce înseamnă că e aspirat natural şi livrează 650 CP. Versiunile cu compresor mecanic, puse pe avioane, livrau 1.200 CP, apropo!
Protagoniştii din video-ul de mai jos au ieşit cu acest Bentley cu motor de avion pe străzi, pentru a afla cum e să-l conduci. Şi pentru a avea grad de comparaţie mai modernă, au luat şi un Bentey modern, cu motor V12 şi tot 650 CP la activ.
Cum se poate simţi, deci, un asemenea Bentley? Înfricoşător, ar fi cuvântul potrivit. Motorul e atât de puternic şi atât de mare în toate piesele sale, încât orice mişcare mecanică, orice vibraţie, se simte în maşină cu totul altfel, nemaivorbind de fiorii pe care-i începe a produce când prinde turaţii!
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet!
0
2,655
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!