(VIDEO) Istoria puţin ştiută a lui RUF CTR, cea mai rapidă maşină din lume din anul 1987, care atingea 339 km/h, e povestită de fiica creatorului maşinii

14 Septembrie 2023, 19:12
Redacţia PiataAuto.md
În anii 80, cele mai performante maşini ale lumii duceau o luptă intensă în a-şi face marcată prezenţa în zona vitezelor de peste 300 km/h. Era deceniul în care performanţa maşinilor a crescut considerabil, dar până şi cei mai experimentaţi producători aveau mari dificultăţi în a trece bariera de 300 km/h, întrucât acolo legile aerodinamicii şi ale fizicii sunt mult mai neiertătoare. Şi pe acel fundal, în anul 1987, a venit o maşină pe nume RUF CTR şi i-a ciuruit pe toţi, marcând o viteză de aproape 340 km/h, iar conform unor măsurări neoficiale ar fi ajuns şi pe la 345 km/h!
Iar RUF CTR nu este un Porsche 911 — lucru foarte important de menţionat, atât pentru cei de la Ruf de cândva, cât şi pentru fanii de azi, deşi e cât se poate de clar că originea maşinii e tot într-un Porsche 911. Doar că cei de la RUF au schimbat atât de mult în maşină, încât practic niciun component nu a rămas neatins.
Primele maşini au fost galbene şi de aici i s-a tras şi porecla de „Yellowbird”. Au fost şi alte culori, zice legenda, dar s-au produs doar 29 de exemplare originale ale acestei maşini! Prin urmare, azi e una din cele mai rare şi mai simbolice maşini din lume, pe care poţi visa să le ai!
Magnus Walker, unul din cei mai renumiţi colecţionari renegaţi de Porsche din lume, care are de câteva luni şi o serie de filme cu Porsche-uri rare şi proprietarii lor, a depăşit de această dată orice aşteptări ale fanilor şi a pus mâna pe un exemplar rar de RUF CTR, unul din cele 29. Mai mult ca atât, acesta a mers în maşină alături de Aloisa Ruf, fiica lui Alois Ruf Jr., cel care a creat maşina, şi nepoata lui Alois Ruf Sr., cel care a fondat compania în 1939, încă înainte de fondarea Porsche.
Aşadar, video-ul de mai jos este deopotrivă o experimentare pe viu a unei din cele mai rare şi mai geniale maşini din lume, şi totodată o incursiune în istoria maşinii şi a familiei care a creat-o, auzită din prima sursă, chiar de la unul din membrii familiei!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,113
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!