(VIDEO) Toyota a lansat noul Century SUV, un model într-atât de opulent, încât ar putea concura cu Rolls-Royce Cullinan

7 Septembrie 2023, 11:24
Redacţia PiataAuto.md
Pentru mulţi dintre noi ideea că Toyota ar putea crea un model cu care să concureze nu doar că mărcile premium, ci cu cele din vârful ierarhic al lumii auto, sună oarecum incredibil, dar Toyota are modelul Century în producţie de mulţi ani, în principal pe piaţa domestică, iar acesta era echipat cu motoare V12 şi aducea o opulenţă la interior din lumea celor ce preferă să fie conduşi cu şofer. Acum, însă, Toyota a decis să aplice aceeaşi filosofie într-o epocă nouă, lansând şi un SUV cu acelaşi nume Century, care să ducă ideea japoneză a luxului până la absolut.
Noua Toyota Centura SUV are 5.205 mm lungime, deci e la nivelul lui Range Rover şi Mercedes GLS, fiind cu 14 cm mai scurt decât Cullinan şi cu 13 cm mai scurt decât sedanul Century. SUV-ul are un ampatament de 2,95 metri şi cântăreşte 2.570 kg la gol, deci e clar că e o maşină în care s-au pus multe şi de toate, iar în rezultat ea va pluti neclintită pe asfalt.
Toyota spune despre noua maşină că a fost concepută pentru a fi condusă cu un şofer angajat, aşa că principalele atribute de lux se regăsesc pe bancheta spate. Aici pot exista adevărate tronuri, cu reglaje şi funcţii avansate, cu spaţiu imens pentru picioare şi condiţii de a munci în mişcare, ca dintr-un birou mobil, dacă vrei.
Mai mult ca atât, noul Century SUV are şi două tipuri de portiere spate dintre care se poate alege — unul cu deschidere obişnuită a uşilor, dar foarte largă, şi altul prin care uşile spate devin glisante, acţionate automatizat. Asta e versiunea japoneză a uşilor cu deschidere inversă de la Rolls-Royce, deci.
Şi apoi, există şi versiuni cu caroserie vopsită în două tonuri, ca modelele ultra-luxoase, dar există şi versiuni cu accente sportive, ce par a avea tuning de uzină.
Sub capotă, însă, Toyota nu a păstrat un motor V12, ci a decis să folosească o soluţie mai modernă, aplicând un sistem hibrid ce are la bază noul său motor V6 de 3,5 litri, prezent şi pe Land Cruiser sau Lexus LX. De fapt, pe noul Century SUV sistemul de propulsie e unul plug-in hibrid, ce permite rularea în regim pur electric în oraşe pe o distanţă de până la 69 km, cu încărcarea bateriei de la prize, şi în regim hibrid clasic în afara oraşelor. Iar astfel, Toyota Centry SUV devine şi mai responsabilă faţă de mediu, în comparaţie cu modelele Maybach sau Rolls-Royce.
Apropo, noul SUV va avea tracţiune integrală datorată unui electromotor pe puntea spate, iar puterea cumulată a sistemului se anunţă la 412 CP.
Tot ca în Rolls-Royce, bancheta spate e separată la interior de portbagaj de un perete de sticlă şi material de antifonare, pentru a exclude zgomotele şi praful care ar putea pătrunde hayon sau la deschiderea lui.
Şi, tot ca la şi în cazul Rolls-Royce, îşi poţi personaliza aproape orice ţi-ai imagina atunci când comanzi noul model la fabrică. Noua Toyota Century SUV se va produce şi în număr similar, ba chiar poate şi mai mic. Spre exemplu, Toyota planifică să vândă doar 30 de exemplare de Century SUV lunar în Japonia!
Foto: Sedanurile Toyota Century de până acum

Cât costă noul SUV Century? Porneşte de la tocmai 25 milioane de yeni, adică echivalentul a circa 170.000 dolari SUA, dar cu dotări opţionale mai avansate poate depăşi uşor cifra de 200.000 dolari.
Vezi mai jos şi un video scurt cu noul model, dar şi unul mai lung cu istoricul modelului Century de până acum şi cu prezentarea noului Century SUV.
1
9,080
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!