(VIDEO) Toyota a lansat noul Crown Sport în Japonia, un model cu un design de supercar italian

9 Octombrie 2023, 12:43
Redacţia PiataAuto.md
Ne mai amintim timpurile când despre modelele Toyota se spunea aproape în unanimitate că sunt fiabile, dar arată incredibil de plictisitor? Erau ca o mâncare fiartă şi sănătoasă, dar absolut fără sare sau condimente. Acum, însă, Toyota a luat-o pe o cale în care inspiraţia de design ajunge chiar să ridice sprâncene de fascinaţie. Noua Toyota Crown Sport, lansată în Japonia, ar putea fi percepută cu uşurinţă drept un Ferrari Purosangue sau alte modele ale mărcilor italiene ce produc supercar-uri!
Noul model nipon face parte din noua familie Crown, care conţine modele ceva mai scumpe de la Toyota, toate dotate cu sisteme hibride, şi cu un design mult mai îndrăzneţ şi atipic faţă de celelalte modele ale mărcii. E suficient să ne amintim SUV-ul anterior Crown, pentru a înţelege ambiţiile acestei game Toyota.
Noul SUV, însă, e mult mai compact şi agil, şi debutează cu un sistem de propulsie hibridă cu motor de 2,5 litri, dar şi unul care va face uz de acelaşi propulsor cu combustie, dar va fi plug-in hibrid.
Deci, în esenţă sunt platforme şi motoare cunoscute deja, Toyota zicând că a mai cizelat suspensia aici pentru confort şi manevrabilitate sporită. Şi astfel Toyota îşi urmează tendinţa de a lansa multiple modele chiar de dimensiuni similare, care ajung adeseori să concureze între ele, dar, atât timp cât linia de producţie e automatizată şi e una singură pentru mai multe asemenea modele, atunci asta nu măreşte prea mult costurile de producţie, dimpotrivă, creează diversitate pentru cumpărători şi creşteri de vânzări în sumă.
E cert că interiorul noului model se vrea unul luxos pe la nivelul unui Lexus, poate chiar un pic mai mult, spre sedan-urile Crown Century. Este, deci, o abordare interesantă a celor de la Toyota, pe care aceştia spun că au creat-o mai ales pentru a cucerit segmente noi de tineri.
Alţi producători nu prea aglomerează atât de mult aceleaşi segmente cu atât de multe modele apropiate. Toyota, însă, o face. Şi acest model, cel puţin, pare desenat pe la o casă de design renumită din Italia, într-atât de mare îi e carisma!
Şi, apropo, modelul va avea un preţ de pornire de circa 40 mii dolari în Japonia.
Vezi mai jos şi un scurt video cu noua Toyota Crown Sport.
0
2,162
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!