(VIDEO) Un youtuber din SUA şi-a instalat propria staţie fast charge pentru încărcarea maşinilor electrice

12 Octombrie 2023, 14:30
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice au o autonomie tot mai mare, dar oricum, cea mai plăcută experienţă e atunci când încărcarea lor nu-ţi perturbă programul zilnic, ca să nu fii nevoit să stai cu orele la prize. Ideal e să ai o priză puternică acasă. Doar că, în condiţii de casă, cea mai puternică priză la care poţi visa la o conexiune cu 3 faze ar fi 22 kW, dar asta e mai degrabă o excepţie, în timp ce o putere de până la 11 kW e mai realistă. Cu baterii atât de mari ale unor maşini, durează oricum multe ore pe parcursul nopţii să o încarci. Aşa că un youtuber din SUA a decis să-şi instaleze propria staţie fast charge acasă, de 240 kW putere, de tipul celor mai performante staţii publice din SUA.
Marea problemă, însă, nu e să cumperi un fast charger, care costă foarte mult, ci să poţi să-ţi asiguri o conexiune electrică atât de puternică până la casa ta. O simplă casă, care să beneficieze de o conexiune de 240 kW, e un lucru nemaiîntâlnit de obicei şi ar însemna luni sau chiar ani de negociere şi convingere a operatorului de reţea, iar uneori pur şi simplu cablurile ar trebuie trase prea de departe şi ar fi imposibilă o asemenea conexiune.
Youtuber-ul şi-a făcut un mini birou într-o încăpere a unei foste centrale aferentă unei universităţi, iar ea avea conexiuni de câţiva megawaţi de putere, deci pentru el a fost soluţia ideală când infrastructura deja există, şi trebuie făcută doar partea birocratică şi un pic de muncă pentru instalarea fizică.
Acesta demonstrează cum va conecta staţa la instalaţia ce gestionează toate clădirile universităţii. Apropo, toate clădirile consumau 70 kW putere în momentul filmării, în timp staţia va folosi uneori 200-250 kW — asta spune foarte mult despre adevăratele necesităţi de putere ale acestor staţii fast charge.
De asemenea, el deschide staţia propriu-zisă în interior şi explorează componentele ei interioare, iar cei pasionaţi de inginerie şi reţele cu siguranţă vor vrea să admire mai mult această construcţie interioară.
Până la urmă, experienţa de a conecta în mod privat această staţie fast charge va fi una de pionierat şi va necesita şi multă învăţare, poate şi multe surprize tehnice, dar pe măsură ce acestea vor fi depăşire, vor fi relevate multe informaţi preţioase.
Cine ştie, poate mai mulţi pasionaţi de maşini electrice şi-ar putea dori într-o zi să aibă prize fast charge acasă şi vor avea nevoie de conexiuni atât de puternice, cât asigurau energia pentru un mic orăşel cândva.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,596
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!