Acesta e noul Pagani Imola Roadster, unul din puţinele modele care se mai lansează cu motoare V12 în zilele noastre

26 Noiembrie 2023, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Renumitul producător italian de supercar-uri de nişă Pagani a lansat noul Imola Roadster, un model care e de colecţie din prima clipă în care a fost anunţat, întrucât e unul din foarte puţinele automobile care se mai lansează cu motoare V12 în zilele noastre. Iar motorul superb vine într-o maşină care cântăreşte toată mai puţin decât o Toyota Corolla sau mai puţin decât bateria unui SUV electric mare din zilele noastre!
Da, noul Pagani Imola Roadster, cu toate ranforsările de caroserie obligatorii pentru o decapotabilă, cântăreşte doar 1.260 kg! Noul model nu e doar o versiune fără acoperiş a lui Imola Roadster, lansat în 2020, întrucât cei de la Pagani şi-au dorit să aplice principii avansate de design care să facă experienţa de circuit sau de viteze înalte inegalabilă, fără deranjamentele curenţilor de aer care ar fi lăsaţi să ajungă în zona de condus a pilotului.
De fapt, aerodinamica noului model e atât de complexă, încât e prevăzută să genereze 600 kg de forţă de apăsare la o viteză de 280 km/h!

Maşina are şi o manevrabilitate exemplare, putând oferi o acceleraţie laterală de 2.0 G, iar pe termen scurt şi 2,2 G! Frânarea ajunge la aceleaşi valori de 2,2 G!
Şi motorul V12 e mai puternic decât pe coupe, iar asta a necesitat un sistem mai puternic de răcire, cu radiatoare mai mari. E acelaşi motor V12 folosit de Pagani pe toate modelele sale şi el vine de la Mercedes-AMG, având 6,0 litri şi dezvoltând aici 850 CP şi 1,100 Nm. Este un motor care-şi trage originile de pe precedentele S 65 AMG, iar mai demult de pe modele Maybach şi chiar Mercedes W140 de cândva, deşi actualizările constructive au fost ample din anii 90 şi până azi. Însă e un model care a evoluat pe parcurs, păstrând aceeaşi cilindree şi construcţie de bază.
Spuneam că modelul e unui de colecţie din prima clipă în care a fost anunţat, iar la acest va contribui şi anunţul că doar 8 exemplare ale noului model vor fi produse! Doar opt! Preţul nu e anunţat public, însă la doar 8 maşini produse, el poate fi şi de 10 milioane, şi tot se vor găsi oameni gata să plătească oricât pentru a avea una din cele 8 maşini superbe, care vor mai avea pe ele un V12 în anul 2024!
0
4,096
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!