Britanicii au creat un Aston Martin clasic, reconfigurat într-o maşină electrică, cu un habitaclu din materiale reciclate

27 Noiembrie 2023, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Britanicii de la Lunaz, una din companiile care şi-au căpătat un renume mondial în electrificarea modelelor clasice şi aducerea lor la o stare de perfecţiune estetică şi mecanică, au creat acum o versiune curioasă a clasicului Aston Martin DB6.
În primul rând, modelul clasic britanic a primit acum un sistem de propulsie electrică, cu 375 CP la activ, trimişi spre puntea spate. Motorul e unul dezvoltat de cei de la Lunaz şi e deja aplicat şi pe alte creaţii clasice pe care aceştia le produc în serie. DB6 prezentat acum are deocamdată statut de prototip, dar e cât se poate de clar că acesta se va transforma într-un produs de serie mică, semnat de Lunaz.
Creatorii maşinii nu spun exact ce capacitate va avea bateria, dar menţionează că vor folosi una din opţiunile existente în gama lor, cu capacităţi cuprinse între 80 şi120 kWh. Desigur, bateria va putea fi încărca fast-charge şi ar trebui să ofere o autonomie de peste 400 km pentru acest Aston.
Designul planşei de bord a rămas aproape de original, dar tapiţeria folosită acum pentru acoperirea ei vine din materiale reciclate, inclusiv din resturi biodegradabile, care conţin şi urme de coji de ou şi de nuci. Britanicii spun că un amestec corect al acestor materiale poate replica foarte bine materialele de lux clasice, inclusiv renumita „marmură” din DB6-ele original.
Panourile uşilor sunt realizat din material textil provenit din plante, amestecând alte componente naturale, şi, în fine, şi tapiţeria de pe scaune este una bio, cu piele produsă din tescovină de măr, amestecată apoi cu poliuretan pe bază de apă şi un pic de rumeguş de lemn.
Şi, în fine, şi covoraşele sunt făcute din materiale reciclate, în special covoare vechi şi plase de pescuit. Aşadar, maşina asta e mai mult o viziune despre metode noi de reciclare a materialelor, care să arate bine în rezultat, potrivite şi pentru maşini clasice, dar să nu folosească plasticul şi pielea obişnuit, fiind astfel mai ecologice.
Lunaz produce deja asemenea reconfigurări electrice ale maşinilor clasice britanice, având în ofertă creaţii pe bază de Bentley, Rolls-Royce, Range Rover şi Jaguar. Compania e renumită şi prin faptul că unul din acţionarii săi principali e renumitul fotbalist David Beckham.
0
2,814
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!