Hyundai va construi un nou model de navă, care va deveni cel mai mare transportator de maşini din lume

3 Noiembrie 2023, 00:25
Redacţia PiataAuto.md
Hyundai Glovis, divizia de transporturi maritime a celor de la Hyundai, a aprobat construcţia unui nou model de navă, care va deveni cea mai mare din lume din cele specializate în transportul de automobile. Construcţia va fi asigurată tot de o companie afiliată grupului Hyundai din Coreea de Sud, iar noul model de navă va putea transporta la bord 10.800 de automobile!
Cei de la Hyundai Glovis operează în prezent 78 de nave, dar acestea sunt insuficiente în condiţiile actuale de cerere mare pe piaţă. Acum două luni scriam că exporturile din au crescut atât de mult, încât la nivel internaţional s-a creat o cerere acută pentru aceste tipuri de transporturi, iar astfel au fost plasat comenzi record la nivel internaţional, încât mai multe companii au decis să meargă spre modele noi, de capacitate şi mai mare.
În prezent, cele mai mare nave transportatoare de vehicule au o capacitate de 8.500 unităţi. Acum o săptămână, norvegienii de la Wallenius Wilhelmsen au anunţat că vor construi prima navă transportatoare de maşini cu o capacitate de 9.500 unităţi. Iar acum, sud-coreenii i-au devansat, plasând comenzi pentru construcţia a 12 nave de 10.800 automobile fiecare, cele mai mari din lume.
Cele 12 nave vor costa 1,4 miliarde de dolari şi vor avea motoare care pot opera pe două tipuri de combustibili, cel primar fiind gazul natural lichefiat.
Hyundai Glovis e unul din transportatorii maritimi cu cel mai mare randament în gradul de ocupare al navelor sale cu maşini transportate, iar asta îl face să fie şi unul din cei mai profitabili.
Navele comandate acum vor fi livrate în septembrie 2027, urmând a avea o durată de exploatare de minim 20 de ani în cadrul flotei.
0
9,233
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!