Tesla vrea să producă viitorul său model electric accesibil, de circa 25 mii euro, la fabrica din Germania

7 Noiembrie 2023, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Intenţia celor de la Tesla de a avea un model accesibil în gamă, care să coste circa 25 mii euro sau dolari, în funcţie de regiune, e una cunoscută de mai mult timp. Dar, aşa cum se întâmplă adeseori la Tesla, ideile lor vizionare mai durează până la implementare, iar între timp alţii lansează modele similare, cum e noul Citroen e-C3, model deja lansat, cu un preţ de start anunţat la 23.300 euro. Acum Tesla ar fi anunţat că intenţionează să pună în producţie viitorul său model electric accesibil la Gigafactory, în Germania.
Pentru a atinge un preţ atât de mic, maşina va face uz din nou de inovaţii în procesul de fabricare, prin care se vor ştanţa bucăţi uriaşe de caroserie, cu mai puţine operaţiuni. Tesla intenţiona iniţial să fabrice acest model la viitoarea fabrică din Mexic, după care acele planuri fuseseră amânate şi locul asamblării fusese transferat în Texas. Acum, însă, în cadrul unei întâlniri cu angajaţii de a fabrica din Berlin de săptămâna trecută, acesta le-a spus muncitorilor că modelul accesibil şi compact al mărcii va fi produs în primul rând în Germania.
E o mişcare strategică potrivită pentru Tesla, fără îndoială, care îi va permite producătorului să-şi fortifice poziţiile într-o regiune unde este deja apreciat cu Model Y şi Model 3, şi unde maşinile mai compacte au avut întotdeauna popularitate.
Totodată, la fabrica Tesla din Germania există tendinţe de sindicalizare, fenomen pe care Tesla l-a descurajat întotdeauna, la toate fabricile sale. De curând Tesla a mărit salariile angajaţilor de la fabrica din Germania, iar noul anunţ, al unui model atât de important produs la fabrica lor, ar putea să le dea acestora şi senzaţia siguranţei locurilor lor de muncă.
Însă, la drept vorbind, producţia propriu-zisă nu se va întâmpla mai devreme de 3-4 ani, cel mai probabil. Tesla are încă de mărit turaţia la producţia cu adevărat de serie a lui Cybetruck, un model despre care se spune că ar avea peste 1 milion de rezervări. Totodată, camionul electric Tesla Semi aşteaptă acelaşi lucru, să fie pus în producţia la scară largă. Ambele modele ar putea fi surse imense de creşteri şi profit pentru Tesla. Şi abia după cele două vor intra în normalitate vom vedea, cel mai probabil, şi eforturile pentru modelul de 25 mii.
1
1,899
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!