(VIDEO) Accident frontal, evitat la limită pe un traseu din Moldova, pentru că un şofer aflat în depăşire consideră că ceilalţi ar trebui să-i facă loc

11 Noiembrie 2023, 08:40
Redacţia PiataAuto.md
Unele din cele mai grave accidente produse în regiunea noastră au loc din cauza depăşirilor neregulamentare sau neasigurate, care duc la coliziuni de viteză mare, adeseori frontale. Un fenomen rămâne inexplicabil, însă — cel al şoferilor care văd alte maşini venind pe contrasens, ştiu că au maşini în faţa lor pe aceeaşi direcţie de mers, şi totuşi ies la depăşire şi continuă să înainteze în depăşire, simţindu-se cumva în rolul în care toţi ceilalţi ar trebui să le facă loc. Imaginile cu o asemenea situaţie ne-au fost expediate la redacţie de un vizitator.
Totul a avut loc pe traseul E58, sau R1 cum e numit în Moldova, dintre Ungheni şi Chişinău, între localităţile Rassvet şi Pituşca din raionul Călăraşi. Şoferul unui Mercedes Sprinter ieşise la o depăşire multiplă şi a continuat să insiste în a rămâne pe contrasens, chiar dacă putea vedea maşina autorului filmării circulând regulamentar pe banda sa.
Mai mult ca atât, când a devenit evident că microbuzul nu va mai avea spaţiu şi timp pentru a reintra pe banda sa, acesta a continuat să depăşească, sfidând şoferii din jur. A tras apoi spre dreapta, spre o Honda de acolo, impunând-o să ajungă aproape pe acostament. În acelaşi timp, şi autorul filmării a tras spre dreapta pe partea sa, astfel accidentul frontal fiind evitat la limită.
Însă aici putea avea loc nu doar un accident frontal, ci şi unul în care Honda să fie destabilizată pe partea sa de mers. Şi apoi, e pur şi simplu inadmisibil ca insistenţa unui şofer să pună în pericol siguranţa atâtor maşini şi oameni de pe traseu.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,960
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!