(VIDEO) Am aflat istoria completă a exemplarului Tesla cu 1.900.000 km parcurşi am fost acasă la proprietarul său din Germania

29 Noiembrie 2023, 15:07
Redacţia PiataAuto.md
Acum două luni, publicam un articol despre un german care reuşise să parcurgă 1.800.000 km parcurşi cu Tesla sa. Era o istorie care făcuse furori, pentru că la o maşină cumpărată în 2014, care a parcurs atât de mulţi kilometri în doar 9 ani, înseamnă că proprietarul acesteia parcurge cam 200.000 km anual, iar dacă împărţim la 365 zile, avem o medie de circa 550 km pe zi! Informaţiile disponibile online estimau că proprietarul german trebuie să lucreze taximetrist ca să facă atât de mulţi kilometri pe zi. Iar pe lângă asta, istoria era înţesată cu detalii despre câte baterii şi câte motoare schimbase acesta, dar şi acele cifre păreau absolut incredibile. Ei bine, noi l-am găsit pe Hansjorg von Gemmingen-Hornberg şi el ne-a invitat acasă la el, în Germania, pentru a ne spune istoria completă din prima sursă, cu toate detaliile, dar şi pentru a ne demonstra pe viu cum arată Tesla sa!
Am mers prin urmare cu mare interes acasă la Hansjorg, în cadrul recentei noastre călătorii prin ţări europene, pentru reportaje la subiecte energetice şi de tehnologii. Iar întâmplarea face ca în momentul când am ajuns la el, maşina tocmai marca 1,9 milioane de km parcurşi, deci, Hansjorg a mai făcut 100.000 km între timp! Iar cu această ocazie, Hansjorg a făcut onorurile în timpul filmărilor noastre de a schimba cifra inscripţiei de pe Tesla sa, de la 1.800.000 km la 1.900.000 km parcurşi!
Aşadar, am aflat direct de la proprietarul acestei Tesla toată istoria, cu toate detaliile. Acesta ne-a povestit pe îndelete despre cele 14 motoare schimbate pe parcurs, dar şi despre câte baterii a schimbat. Şi ne-a demonstrat pe viu cum arată maşina la exterior şi interior, ce urme de uzură are, pe tapiţeria de piele sau volan, ba chiar i-am şi fost pasageri în această renumită Tesla care e un record mondial!
Am aflat de la Hansjorg şi faptul că oamenii n-aveau dreptate cât presupuneau că el munceşte drept taximetrist cu Tesla sa. Ne-a spus, că de fapt, el e unul din investitorii iniţiali în Tesla, întrucât era încântat de companie, iar apoi, când acţiunile au crescut enorm în valoare, şi-a făcut averea tot pe baza Tesla, iar acum nu munceşte, ci-şi poate dedica timpul călătoriilor lungi cu Tesla sa. Şi conduce mult, foarte mult cu ea!
E o istorie fascinantă şi unică în lume, cu foarte multe detalii curioase! Şi de această dată e o istorie spusă chiar de protagonistul său, omul care are determinarea de a face peste 200.000 km anual cu maşina sa electrică!
Acest reportaj şi întreg proiectul deplasării noastre pentru producţia de subiecte energetice şi de noi tehnologii a fost posibil datorită susţinerii BMW Moldova, oficiul central BMW, băncii Moldindconbank şi a PNUD Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene. Vezi întregul reportaj în video-ul de mai jos.
Poţi include subtitre cu traducere automatizată din comenzile player-ului dacă ai nevoie
0
27,598
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!