(VIDEO) Singurul pasionat de Yugo din SUA, care a şi restaurat complet o maşină ce costa doar 4000 dolari când era nouă, îşi prezintă exemplarul de colecţie

7 Noiembrie 2023, 14:56
Redacţia PiataAuto.md
Yugo a fost acea maşină din Iugoslavia de cândva, care a început ca o producţie pe bază de licenţă a unui Fiat şi a evoluat într-un automobil cu istorii năbădăioase şi cu multe probleme de calitate pe parcursul fabricării sale. Totuşi, ea a fost extraordinar de populară la ea acasă şi-n alte câteva ţări din regiune, fiind o maşină pe care şi-o puteau permite mult mai mulţi oameni decât alte modele de pe piaţă. Şi partea surprinzătoare e că Yugo a fost vândut o bună perioadă şi în SUA, unde, datorită faptului că avea un preţ de doar circa 4.000 dolari, a reuşit să cucerească publicul în număr mare.
E drept că şi-a câştigat repede şi reputaţia de cea mai proastă maşină din lume, dar totuşi, vânzările au continuat mulţi ani, mulţi cumpărători fiind conştienţi că se aleg cu o maşină simplistă pe bani puţini.
Ei bine, azi aproape că n-au mai supravieţuit exemplare Yugo în SUA. Dar există un pasionat, pe nume Jeff Dunham, care e şi singurul pasionat de Yugo, care a investit sume iraţionale pentru a-şi restaura un Yugo ca la carte!
Iar acesta a venit să-şi prezinte exemplarul Yugo în atelierul renumitului colecţionar de maşini Jay Leno.
Proprietarul îşi cunoaşte foarte bine maşina şi pare chiar entuziasmat de detaliile ei, arătându-le pe rând pe cele mai curioase. Spre exemplu, roata de rezervă de sub capotă era promovată ca un elemente de siguranţă, ca să atenueze impactul, iar ea nu se ţine fixată în nimic acolo.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,909
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!