(VIDEO) Un proprietar de Toyota GR Corolla arată cum trebuie condusă o maşină sport cu gene de raliu

27 Noiembrie 2023, 14:22
Redacţia PiataAuto.md
Toyota GR Corolla e una din puţinele maşini moderne care îşi declară originea ingineriei sale drept una venită din raliu. Cândva asemenea modele erau Mitsubishi Lancer Evo şi Subaru Impresa WRX STI, dar acum o parte din inginerii care creau acele bijuterii muncesc la Toyota şi au ajuns să creeze modele compacte cu componente mecanice superbe, care mai continuă tradiţia maşinilor inspirate de raliuri. Iar acum un proprietar de Toyota GR Corolla a publicat un filmuleţ în care arată cum crede el că trebuie condusă o maşină sport cu gene de raliu.
Toyota GR Corolla are un motor de 1,6 litri, cu doar 3 cilindri, dar care scoate 300 CP, deci 100 CP/cilindru. Maşina mai dispune şi de un sistem superb de tracţiune integrală, care poate distribui exact câte 50% cuplu pe fiecare ax, sau până la 70% pe puntea spate, făcând maşina mai capabilă de a intra spectaculos în viraje.
Proprietarul acestei Toyota a decis să facă uz complet de potenţialul maşinii sale şi dacă tot e o maşină de raliu, a mers într-o zonă în care a găsit un traseu forestier superb, aşa cum ar fi în cursele clasice de raliu. Acesta mai spune că a respectat toate legile locale şi a primit autorizare de la cei care au grijă de acea zonă forestiere, ca să nu poată spune nimeni că distracţia lui taie din integritatea naturii, cum s-a întâmplat în cazul recent cu spotul publicitar interzis al celor de la Toyota.
Ceea ce e fascinant e modul superb în care acest proprietar ajunge să-şi conducă maşina. Nu e un pilot de curse, o spune chiar el, e doar un pasionat de condus şi de maşini savuroase, dar şi aşa maşina se transformă într-o săgeată de înaltă precizie în mâinile lui. Şi el mai spune că nici măcar n-a forţat lucrurile la maxim, pentru că nu voia să rişte să-şi avarieze maşina.
Şi cu toate asta, video-ul arată cât de jovială poate fi o asemenea maşinuţă, pusă acolo unde e teoretic mediul său perfect. Puţine maşini mai pot oferi asemenea senzaţii în zilele noastre.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,215
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!