După ce traseele din estul României au fost blocate din cauza viscolului şi zăpezii acum o săptămână, în Galaţi şi Buzău sunt instalate parazăpezi alături de drumuri

5 Decembrie 2023, 11:08
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână, ninsorile abundente şi mai ales viscolul intens a blocat în totalitate mai multe drumuri din estul României, iar eforturile autospecialelor de a curăţa drumurile erau zădărnicite de viscol. Acum, ca urmare a acelor fenomene, în judeţele Galaţi şi Buzău sunt instalate parazăpezi, care ar trebui să prevină formarea troienelor pe drumurile de alături.
Aceste parazăpezi sunt instalate alături de drumurile DN24D din Galaţi şi DN2 în judeţul Buzău. Construcţiile însă, sunt efectiv nişte plase susţinute de un soi de tije subţiri, înfipte în pământ.
Toate aceste construcţii sunt temporare, întrucât sunt instalate direct pe câmpurile agricole şi vor trebui ulterior scoase de acolo. Cât de rezistente vor fi aceste parazăpezi în faţa vântului puternic, pentru care sunt teoretic prevăzute, rămâne o întrebare care va avea un răspuns la următorul viscol puternic.
În lume există însă soluţii pentru a minimiza efectele viscolului, cea mai mare parte din ele constituind un soi de grile montate în mod similar alături de trasee. Există şi soluţii de lungă durată, acolo unde ele sunt posibile, precum plantarea de fâşii vegetale sau chiar forestiere, pentru a reţine şi disipa curenţii intenşi de aer.
Imagine simbol
0
2,496
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!