Legendarul designer italian Giorgetto Giugiaro spune că Tesla Cybertruck e un Picasso al automobilelor

27 Decembrie 2023, 11:52
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck a zdruncinat lumea auto atunci când a fost lansat, acum aproape o lună, şi dacă publicul se înghesuie să-şi comande acest model, cu 2 milioane de comenzi deja plasate, atunci mulţi designeri au tot indicat forme primitive şi eventual periculoase din punct de vedere al siguranţei. Însă cea mai neaşteptată apreciere a venit de la legendarul designer italian Giorgetto Giugiaro, care a declarat despre noul Tesla Cybertruck că acesta e un „Picassso al automobilelor”, lăudându-i formele şi inspiraţia mai mult decât ar fi aşteptat oricine.
Giugiaro, acum în vârstă de 85 de ani, e unul din cei mai marcanţi designeri din câţi au existat vreodată în lumea auto, lista sa de creaţii cuprinzând zeci de modele excepţionale din istorie. Printre ele se numără VW Golf I, Scirocco, Passat, Saab 9000, Renault 19 şi 21, Iso Grifo, Lancia Delta, Thema, Alfa Romeo 159 şi156 din seria 3, Alfasud, Giulia Sprint GT, Alfetta GT, Audi 80 şi Audi 100, BMW M1, Fiat Panda şi Punto, Lotus Esprit şi multe altele.
Foto: Giorgetto Giugiaro

Cel mai relevant în cazul lui Tesla Cybertruck, însă, este că Giorgetto Giugiaro este şi designerul lui DeLorean DMC-12, o maşină care avea de asemenea metalul brut şi inoxidabil expus şi care e asociată acum adeseori ca având o filosofie similară cu Cybertruck. Prin urmare, o apreciere atât de caldă de la creatorului legendarului DeLorean pentru Cybertruck e ceva ce încălzeşte inimile tuturor fanilor Tesla.
Foto: John DeLorean şi Giorgetto Giugiaro discutând designul lui DMC-12

Giugiaro a mai spus că Picasso a revoluţionat pictura pentru că a avut curajul de a o face. Într-un mod similar, Elon Musk a spulberat toate ideile convenţionale despre cum trebuie să arate un pick-up şi a revoluţionat designul auto cu Cybertruck, a spus Giugiaro pentru cotidianul italian La Repubblica.
Giugiaro s-a arătat convins că noul Cybertruck va avea un succes imens, pentru că oamenii vor să distingă, iar această maşină face exact asta.
Şi fiul lui Giorgetto, Fabrizio Giugiaro, şi-a arătat aprecierea pentru Cybertruck, dar nu atât pentru formele lui, cât pentru curajul de a merge pe o abordare atât de diferită faţă de tot restul industriei.
0
25,123
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!