(VIDEO) După Top Gear, şi emisiunea The Grand Tour, cu Clarkson, Hammond şi May, va fi închisă

1 Decembrie 2023, 12:41
Redacţia PiataAuto.md
O nouă veste tristă vine pentru pasionaţii de maşini şi emisiuni care au constituit un simbol aparte în inimile multora dintre noi o lungă perioadă de timp. După ce acum o săptămână BBC anunţase închiderea emisiunii Top Gear din cauza unui accident grav al unuia din prezentatori cu un Morgan Super 3, care îl lăsase desfigurat şi a unei recuperări dificile a acestuia, acum vine şi vestea că show-ul The Grand Tour va fi închis.
Informaţia a fost confirmată chiar de Jeremy Clarskon pentru publicaţia The Times din Marea Britanie. Acesta le-a declarat jurnaliştilor „E gata, am terminat-o. Am condus maşini în emisiuni TV din 1989, vreme de 34 de ani. Şi după anul viitor nu voi mai face asta”.
Astfel, în până în anul 2024 inclusiv vom mai vedea, cel mai probabil, încă 2 episoade de The Grand Tour, pe care echipa a reuşit să le filmeze în Mauritania şi Zimbabwe, însă episoadele din 2024 vor fi ultimele, după care show-ul va fi închis definitiv.
Foto: Imagine de la filmările recente din Zimbabwe

Cei trei prezentatori au fost o lungă perioadă gazdele show-ului Top Gear de la BBC, dar apoi, după un scandal în care fusese implicat Clakson, după care fusese concediat, cei 3 au plecat în grup de la BBC şi şi-au început show-ul The Grand Tour pe Amazon Prime în 2016. Show-ul s-a bucurat de un succes enorm din primele clipe ale apariţiei sale, înregistrând audienţe record pentru Amazon Prime şi generând un val imens de noi abonaţi pentru serviciul de streaming pe atunci.
Audienţele mari s-au menţinut şi se mai menţin în continuare, însă intensitatea şi numărul emisiunilor a scăzut considerabil. Dacă la început se producea un sezon complet în fiecare an, în ultimii ani s-a trecut doar la emisiunile realizate în deplasări, cu o frecvenţă de circa 1-2 episoade anual.
Toţi cei 3 prezentatori mai au şi proiecte proprii pe care le desfăşoară în prezent. Clarkson filmează un show dedicat activităţii sale de fermier, tot pe Amazon Prime, care e de asemenea foarte popular. James May are un show de călătorii şi bucătărie pe acelaşi serviciu de streaming. Iar Richard Hammond prezintă mai multe alte emisiuni, iar pe lângă asta are şi un atelier de restaurare a maşinilor clasice, în care a investit foarte mult timp şi pasiune în ultimii ani, dar şi banii obţinuţi de la vânzarea unei mari părţi a colecţiei sale de maşini.
Din păcate, asta înseamnă că ultimele două din cele mai mari show-uri globale, dedicate maşinilor, pleacă în istorie. Sigur, rămâne YouTube-ul şi o mulţime de creatori care fac conţinut auto bun, dar emisiunile auto clasice, cu producţie în stilul ăla savuros, la scară mare, pleacă pentru totdeauna în istorie, din păcate.
Ca să simţim mai bine ce ne va lipsi în următorii ani, includem mai jos câteva reportaje emblematice ale The Grand Tour din ultimii ani.
1
12,995
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!