(VIDEO) Şoferul unei Skoda a demonstrat elocvent de ce nu e o idee bună să foloseşti o bandă greşită în încercarea de a trece în ultimul moment în faţa traficului

1 Decembrie 2023, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Benzi dedicate virării doar într-o anumită direcţie există peste tot în lume, în milioane de intersecţii. Să le foloseşti pe ele pentru a depăşi traficul care circulă regulamentar, pentru ca apoi să treci în ultimul moment în faţa acestuia nu e o idee bună. Iar un şofer de Skoda a demonstrat elocvent ieri în Chişinău de ce această idee poate sfârşi într-un mod nedorit.
Totul s-a produs pe traseul R6/M2, la ieşirea din Chişinău în direcţia nord, spre Stăuceni. Acolo există o intersecţie, cu banda din stânga dedicată doar virării spre stânga, ba chiar şi cu semafor separat, în timp ce celelalte trei benzi sunt destinate continuării deplasării înainte, fapt semnalizat şi prin indicatoare, şi prin semafoarele poziţionate deasupra fiecărei benzi. Aici se întâmplă uneori fentări de trafic, când unii şoferi încearcă să folosească banda stângă pentru a devansa traficul de alături, trecând în ultimul moment pe dreapta, pe benzile regulamentar.
Cam asta pare să fi intenţionat şi şoferul de Skoda, doar că a scăpat acel ultim moment. Şoferul de alături mergea cu o viteză regulamentară urbană, nu a accelerat şi nu a intenţionat să-l blocheze în vreun fel sau să pericliteze siguranţa. Totuşi, şoferul de Skoda pare să se fi pomenit în mod neaşteptat cu sfârşitul benzii în faţa sa, aşa că maşina a lovit din plin bordura, a sărit peste ea şi peste zona verde, pentru a reveni ulterior pe asfalt.
Deteriorările maşinii sunt uşoare, probabil ţin de o jantă îndoită şi eventual o anvelopă deteriorată, sau piese de suspensie care ar putea necesita înlocuiri ori reglaje. Dar situaţia poate servi cu siguranţă drept o lecţie de siguranţă pentru a nu mai repeta asemenea manevre.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
1
61,529
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!