(VIDEO) Câţiva tineri din Vietnam au creat o replică a lui Pagani Huayra dintr-un Daewoo vechi

12 Ianuarie 2024, 12:31
Redacţia PiataAuto.md
Cât de dificil poate fi să creezi o maşină care să arate ca un hypercar Pagani Huayra, făcând totul în condiţii de garaj? Sună aproape ca o misiune imposibilă, iar totul devine şi mai complicat când mai menţionăm că la bază s-ar luat un Daewoo vechi, care n-are nimic în comun cu construcţia mediană de hipercar şi cu performanţa. Şi totuşi, câţiva tineri din Vietnam şi-au făcut o pasiune din a crea maşini renumite cu foarte puţine resurse, iar acum au creat şi uhn Pagani Huayra, la care au muncit 500 de zile.
Munca a fost titanică, deci, cu sudări de structură de bază, cu creare până şi a suspensiei după modelul supercar-urilor italiene. Aceştia au reuşit până şi să repoziţioneze motorul în zona mediană, în spatele habitaclului, la fel ca şi pe modelul original!
Au refăcut tot ce a fost necesar, inclusiv coloana de direcţie, până au creat un şasiu care înainta. Apoi au trecut la crearea de caroserie din fibră de sticlă. De fapt, întâi a fost nevoie de crearea unor forme din argilă, peste care a fost turnată fibra de sticlă, pentru a imprima astfel maşinii formele corecte şi aici cu siguranţă e nevoie de mult talent şi simt estetic.
Tinerii au realizat şi mecanisme de deschidere similară a uşilor şi părţilor frontală şi posterioară. S-a trecut apoi la turnarea formelor de interior.
Au urmat luminile, firele electrice, geamurile, vopsirea caroseriei, asamblarea finală, şi s-a reuşit chiar şi crearea de combinaţii de culori pe caroserie, în acest caz albastru şi negru.
Iar rezultatul final, dacă ne gândim că a fost creat în asemenea condiţii, e pur şi simplu fenomenal. Dacă aceşti tineri creează aproape din nimic, doar cu propriile mâini, asemenea maşini, ce ar putea face ei într-un viitor de peste câţiva ani, la o casă de design sau într-o companie auto mare?
E admirabilă munca lor, fără îndoială, la fel ca şi rezultatul.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,842
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!