(VIDEO) Chinezii de la DJI au lansat noua dronă FlyCart 30, care poate transporta 30 kg la altitudine de avioane

14 Ianuarie 2024, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la DJI, probabil cea mai renumită companie producătoare de drone din lume, au lansat noua dronă FlyCart 30, care poate transporta sarcini de până la 30 kg, manevrându-le avansat, inclusiv cu un troliu care să le coboare la nevoie. La fel de impresionant e că drona are o cartografiere excepţională în timp real a împrejurimilor şi poate atinge altitudini similare cu avioanele regionale.
Mai exact, noua dronă poate urca la 6.000 metri, trecând astfel peste majoritatea munţilor din lume. Cu sarcina utilă maximă, ea poate ajunge la 16 km depărtare, atingând o viteză maximă de 72 km/h.
Drona poate opera la temperaturi de la -20 până la +40 grade Celsius, iar la 6.000 metri altitudine, apropo, temperaturile pot ajunge deja la -15 sau -20.
Drona poate face uz de un troliu, lăsând întâi marfa livrată să coboare spre destinaţie, iar apoi printr-un buton — eliberând-o. Dar întrucât ultimii doi ani au arătat că dronele pot avea un impact covârşitor şi în alte domenii, ea ar putea elibera cele 30 kg de sarcină de sus, fără să mai folosească troliul, plecând mai departe, fără a se autodistruge.
Bateriile dronei sunt concepute pentru schimbare rapidă, iar în cazul extrem că rămâne fără energie, drona are paraşută, care se deschide, pentru ca ea să cadă lent.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
11,612
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!