(VIDEO) Cum arată portul din Shanghai, China, cu mii de exemplare Tesla în aşteptare de a fi exportate

2 Ianuarie 2024, 18:59
Redacţia PiataAuto.md
Tesla pare să se îndrepte hotărâtă spre atingerea obiectivului său de a produce şi vinde 1,8 milioane de maşini electrice în 2023. Până când mai vin cifrele ultimelor vânzări, la trecerea dintre ani portul Nangang din Shanghai, China, a fost surprins cu mii de automobile electrice Tesla, proaspăt livrate de la uzină, în aşteptarea de a fi îmbarcate la bordul navelor şi a fi exportate din China spre mai multe regiuni ale lumii, inclusiv în Europa.
În acest an, fabrica Giga Shanghai a celor de la Tesla, cea mai mare din lume, a asigura vânzări impresionante pentru Tesla în China, dar a crescut foarte mult şi exporturile, mai ales spre ţări cu volanul pe dreapta, precum Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelandă. Însă periodic unele modele şi cu volan pe stânga sunt livrate de aici, într-o strategie globală Tesla de a eficientiza costurile şi de echilibra sarcinile fabricilor sale.
Astfel, în ultimele zile ale anului 2023 portul Nangang avea loturi întregi de parcări umplute complet cu exemplare Tesla parcate ordonat în aşteptarea momentului când vor fi urcate pe nave şi vor fi exportate.
Priveliştea pe care o formează miile de maşini electrice Tesla, parcate atât de exemplar şi parţial asortate după culori, arată scara imensă la care operează Tesla în zilele noastre, scară la care mulţi alţi producători pot deocamdată doar visa.
Conform autorului acestor filmări, următoarea navă Ro-Ro, umplută complet cu maşini Tesla, ar urma să plece din port în primele zile din ianuarie şi va lua calea Europei.
Fabrica din China are capacitatea anuală de producţie de 950.000 vehicule spre 1 milion. Versiunea actualizată a lui Tesla Model 3, Highland, e produsă la scară mare acum doar la această fabrică pentru pieţele globale.
Vezi mai jos cum arată portul din China, plin cu exemplare Tesla, filmat de sus.
0
4,043
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!