(VIDEO) Modelul electric chinezesc MG4 X Power a fost condus 1.000 km prin ger de până la -27 grade Celsius prin Norvegia

9 Ianuarie 2024, 11:48
Redacţia PiataAuto.md
Deşi MG era o marcă britanică la originile sale, de mai mulţi ani ea e percepută deja ca una chinezească, pentru că e deţinută complet de acţionari chinezi, dar şi pentru că toate maşinile sunt fabricate doar în China. Dar actualul model electric MG4 are vânzări neaşteptat de bune în multe ţări europene, ajungând în multe din ele în top 5 al celor mai vândute electrice. Un youtuber din Norvegia a luat versiunea cea mai puternică, MG4 X Power, şi a condus-o 1.000 km prin temperaturi de până la -27 grade Celsius, prezente acum în ţările scandinave.
Ei bine, în primul rând maşina pare să aibă probleme cu încălzirea habitaclului la temperaturile indicate pe ecran, or, la 28 grade setări ale climatizării, ea abia mai suflă cald. Are o pompă de căldură şi la -27 grade ea pare mai puţin capabilă să asigure căldura dorită. De obicei există şi un regim mai energofag, dar care reuşeşte să încălzească oricum habitaclu, însă la acest MG4 sistemul consumă mult, însă asigură maxim o temperatură decentă, fără a putea merge în zona căldurii generoase.
La asemenea temperaturi şi cablurile la unele staţii devin rigide, inclusiv cele de la staţii Tesla mai vechi. Iar alte staţii, de la alte reţele, mai dau uneori probleme cu începerea încărcării.
Maşina chinezească a indicat un consum uriaş, totuşi, într-atât de mare, încât a depăşit cifra maxim posibilă a calculatorului de bord, de 29,9 kWh/100. De fapt, pe unele porţiuni consumul s-a apropiat de 40 kWh/100 km în gerurile cele mai mari, ceea ce e foarte mult. Media totală a fost de 33,2 kWh/100 km, calculaţi din energia alimentată.
În schimb, a existat şi un mare avantaj consistent al maşinii — ea încărcat de fiecare dată cu putere mari, de circa 130 kW, cu o curbă foarte stabilă. Şi n-a avut probleme din cauza temperaturii, sistemul de management termic reuşind să asigure temperatura funcţională a bateriei.
Per total, au fost nevoie de 9 oprii pentru a încărca, de fiecare dată fără a merge la limita superioară a bateriei, pentru avea viteză mai mare de încărcare. În total, a fost nevoie de 11 ore şi 45 minute pentru a parcurge cei 1.000 km în asemenea temperaturi.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
29,561
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!