(VIDEO) Cum arată o Honda Accord cu peste 1.650.000 km parcurşi, pe care proprietarul său vrea să o restaureze uşor, pentru a continua să mai meargă cu ea

14 Februarie 2024, 14:49
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile japoneze au avut decenii la rând reputaţia de a fi cele mai fiabile din lume ca o medie generală, iar Honda şi Toyota erau de obicei producătorii care aveau întotdeauna modele ce erau în vârful clasamentelor de fiabilitate. Despre multe din modelele lor se spunea adeseori că au motoare care au ele implantată o durată de viaţă de minim 1 milion de kilometri. Iar această Honda Accord de mai jos din SUA a adeverit această reputaţie, întrucât are deja peste 1.650.000 km parcurşi, iar proprietarul său e în continuare atât de mulţumit de ea, încât vrea să-i facă mici restaurări de caroserie, pentru a putea merge şi mai mult cu ea în continuare.
Maşina îi aparţine americanului Justin Kilmer, şi e fabricată în 2003, având sub capotă un motor V6 de 3,0 litri. Honda a adunat o cifră atât de mare de kilometri parcurşi în ultimii 8-9 ani, de când Justin lucra în rol de curier medical, făcând curse între spitale şi alte instituţii, iar angajatorul său îi recompensa şi cheltuielile pentru uzura maşinii. În 2015, maşina avea circa 300.000 km pe bord, iar apoi a început a aduna câte circa 150-160 mii km anual.
Anul trecut, maşina a atins 1 milion de mile parcurse, adică 1,6 milioane kilometri, dar motorul V6 era deja la capătul puterilor sale, având probleme majore la un cilindru, ce ar fi necesitat înlocuirea întregului bloc. Aşa că Justin a găsit între timp un motor V6 înlocuitor, uşor diferit, dar de construcţie similară, şi a înlocuit motorul original. Propulsorul de acum, însă, n-a fost cumpărat nou, ci la mâna a doua.
Foto: Motorul V6 înocuitor pentru Honda

Şi, de fapt, partea impresionantă a acestei maşini e că proprietarul său nu i-a făcut mentenanţa tehnică niciodată pe la service-uri oficiale. A făcut-o fie în service-uri mai simple, fie chiar cu mâna lui în propriul garaj, or, o înlocuire de ulei nu e cea mai complicată procedură pe care o poţi face la o maşină.
Foto: Honda Accord cu motorul după înlocuire

Intervalul de schimb al uleiului a fost de 15 mii mile, deci cam 24.000 km, ceea ce e mult pentru aceste motoare nipone. Dar acel V6 original a rezistat oricum 1,6 milioane km. Apropo, cutia de viteze a fost schimbată mai devreme, mult mai înainte de motor. S-au schimbat în timp şi câteva ambreiaje, dar multe alte componente au fost exploatate perioade mult mai lungi decât ar fi normal. Spre exemplu, bujiile au servit câte circa 500-600 mii km între înlocuiri!
Însă maşina a rezistat, acum merge cu noul motor şi a atins 1.029.000 mile parcurse, echivalentul a circa 1.656.000 km. Starea tehnică a maşinii e în continuare bună, dar pe alocuri cade vopseaua de fabrică deja de pe ea, iar habitaclul ar avea nevoie de o tapiţerie nouă. Iar proprietarul maşini a anunţat că va restaura maşina, făcându-i aceste mici lucrări de caroserie şi la interior pentru a o împrospăta şi a mai merge mulţi ani înainte cu ea. E adevărat că acum nu mai munceşte curier medical şi are o muncă mai staţionară, ceea ce înseamnă că maşina nu mai adună la fel de mulţi kilometri pe ea, dar acesta consideră că oricum e mai înţelept să mai investească câteva mii de dolari în Honda sa din 2003, cu 1,65 milioane km parcurşi, decât să investească 40-50 mii dolari într-o maşină nouă, fie ea şi cumpărată cu un credit şi rate la bancă.
Aşadar, această Honda de 1,65 milioane km, se află la al doilea său motor V6 şi la a doua sa cutie de viteze. Iar aici nu putem să nu ne amintim de reportajul nostru recent cu Tesla Model S deţinătoare a recordului mondial neoficial de cel mai mare parcurs, cu 1,9 milioane km, dar aca maşină se află la a 4-a baterie şi la al 14-lea motor electric!
Justin şi-a filmat Honda în detalii înainte intrarea maşinii în proces de restaurare şi promite să revină cu actualizări ulterioare cu maşina reîmprospătată. Vezi totul în video-ul de mai jos, iar alături inserăm şi video-ul cu Tesla Model S de 1,9 milioane km, în cazul în care l-ai ratat anterior.
0
1,725
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!