(VIDEO) Red Bull Racing a provocat o echipă de ingineri să dezvolte o dronă care să atingă peste 300 km/h şi să poată urmări un bolid de Formula 1 pe circuit

27 Februarie 2024, 18:18
Redacţia PiataAuto.md
Dronele au evoluat foarte mult în ultimii ani, atât în domeniul filmărilor, cât şi în multe alte direcţii în care nimeni n-ar fi intuit anterior că pot fi atât de solicitate. Însă în lume nu exista nicio dronă de filmare, capabilă să atingă peste 300 km/h şi nu doar să o facă linie dreaptă, dar şi prin virajele complexe ale unui circuit de Formula 1. Cei de la Red Bull Racing au lansat provocarea supremă pentru o echipă de ingineri de drone din Olanda, ca aceştia să dezvolte o asemenea dronă, capabilă să urmărească şi să filmeze un bolid modern de Formula 1, condus de campionul mondial Max Verstappen.
La început, prima încercare s-a făcut în linie dreaptă şi drona existentă a inginerilor reuşise să treacă de 300 km/h şi să fie mai rapidă decât bolidul de F1. Dar pentru a dezvolta o dronă capabilă să zboare un întreg tur de circuit pe Silverstone, manevrând prin viraje la fel de repede ca un monopost, a fost nevoie de multă dezvoltare adiţională de produs, creându-se prototipuri noi de drone.
Primele prototipuri se supraîncălzeau de la asemenea regimuri, deci era nevoie de reproiectări avansate. Au urmat noi şi noi încercări şi ajustări de construcţii, până s-a ajuns la o dronă potrivită.
Foto: Drona originală de la care s-a pornit

Drona rezultată a fost testată iniţial cu pilotul de teste al Red Bull şi iniţial după un tur au apărut probleme majore. Dar inginerii n-au cedat şi au introdus noi perfecţionări, iar rezultatele au fost în cele din urmă formidabile.
Drona a reuşit să atingă peste 300 km/h până aproape de viraj, apoi a putut frâna şi vira, urmând frumos bolidul.
Când a devenit clar că drona a fost adusă la nivelul potrivit, prototipul a fost definitivat şi pe partea estetică, iar Max Verstappen a fost invitat pe circuit, cu bolidul său modern.
Ei bine, ziua a fost una cu ploaie şi vitezele au fost mai mici. Dar filmarea a fost mai dificilă din cauza ploii, însă şi aşa rezultatul a fost formidabil şi mai inedit!
Inginerii au reuşit filmarea acţiunii din Formula 1 într-un mod cu totul diferit decât până acum, dintr-o perspectivă în care n-a mai filmat-o nimeni. Viteza şi acţiunea se simte altfel, iar asta face ca ritmul unei curse să fie sesizat mult mai intens. Practic, vorbim de un moment în care acest tip de cadre au şanse imense să-şi facă intrarea în Formula 1 şi de acum încolo să vedem asemenea imagini şi-n transmisiunile în direct ale curselor.
Prin urmare, acest video de mai jos poate fi istoric, al momentul în care această schimbare a fost realizată. Vezi întregul proces de creare a istoriei mai jos.
0
3,493
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!