(VIDEO) Şoferul unui BMW din Moldova, surprins făcând drift în jurul unui pieton, riscă să rămână 2 ani fără permisul de conducere

27 Februarie 2024, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Şoferul unui BMW din Moldova a fost surprins de camerele de supraveghere din comuna Bubuieci din Chişinău în timp ce încerca să facă un soi de manevre de drift în centrul comunei, derapând în jurul unui pieton care mergea prin acea regiune, la doar câţiva metri de acesta. Poliţia s-a autosesizat în baza imaginilor de mai jos şi a descoperită că şoferul are un cazier plin de contravenţii recente.
Astfel, cel de la volanul BMW-ului are 24 de ani, dar în iulie 2023 a fost deja documentat pentru condus agresiv de poliţie, la volanul aceleiaşi maşini. Atunci poliţiştii au înaintat dosarul în judecată, iar instanţa a luat în octombrie 2023 decizia de a-l amenda şi de a-i suspenda permisul de conducere pentru 30 de zile.
Odată revenit la volan, acesta a continua să adune contravenţii, întrucât acum are deja 12 puncte de penalizare valabile adunate. În Moldova punctele de penalizare expiră după 6 luni, însă dacă un şofer atinge 15 puncte de penalizare, atunci rămâne fără permis pe o perioadă variabilă de timp, între 30 şi 180 zile, în funcţie dacă e prima dată sau dacă recidivează pentru fapte mai grave.
Ei bine, acum şoferul va aduna inevitabil punte noi de penalizare, cât să depăşească 15 puncte, însă poliţiştii îi impută acum manevre de condus agresiv, săvârşite repetat în decursul unui an, iar această încălcare e mult mai gravă, fiind pasibilă de amendă şi 6 puncte de penalizare, sau muncă în folosul comunităţii cuprinsă între 40 şi 60 ore sau chiar arest contravenţional de la 15 la 30 zile, dar în toate cazurile cu posibilitatea de a suspenda permisul de conducere pentru o perioadă de până la 2 ani.
Şi întrucât în acest caz există circumstanţa agravantă a pietonului, căruia, conform poliţiei, i-a fost pusă viaţa în pericol, şoferul de BMW are toate şansele să fie pedepsit în limita marjei maxime a ceea ce e aplicabil de lege. Şi în acest caz, decizia finală va fi luată, însă, de o instanţă de judecată.
Vezi mai jos video-ul publicat de poliţie.
2
1,086
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!