(VIDEO) Un proprietar de Tesla Cybertruck s-a încumetat să facă primul test de viaţă reală în traversarea unor ape mai adânci cu modelul electric

22 Februarie 2024, 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck e un pick-up, care trebuie să fie pregătit prin definiţie în a aborda unele provocări mai dificile de înaintare, inclusiv traversarea unor ape de adâncime rezonabilă. În momentul lansării, însă, Tesla a anunţat că noul model are şi un regim special Wade Mode, care-l ajută să treacă mai bine prin apă. Mai mult ca atât, la un moment dat Elon Musk anunţa că Cybertruck e atât de bine etanşat, încât ar putea pluti pe apă, traversând lacuri. Iată că acum un proprietar s-a încumetat să facă şi primul test de viaţă reală cu noul model electric.
Regimul Wade Mode adaugă un pic de presiune în carcasa bateriei, care ar trebui să fie etanşată şi impermeabilă, dar în cazul în care ar exista vreo mică zonă prin care apa ar putea să pătrundă, aceasta ar fi ţinută la depărtare de aerul sub presiune din baterie.
E curios că atunci când proprietarul de Tesla Cybertruck a activat regimul de offroad întâi, nerăbdător să vadă dacă maşina va înainta cu bine prin apă sau poate va pluti, el a avut de acceptat nişte termeni speciali, indicaţi de Tesla, prin care era atenţionat că garanţia maşinii nu acoperă eventuale defecţiuni produse în acest regim.
Însă ca să activezi Wade Mode, maşina trebuie să fie deja în modul offroad, ceea ce înseamnă că nici incursiunile în ape mai adânci nu sunt acoperite de garanţie. E ciudat şi faptul că maşina poate necesita până la 10 minute să-şi presurizeze bateria, iar durata de activare a acestui regim e limitată la 30 minute.
La fel de curios e că maşina limitează de fapt adâncimea apei la 2 picioare şi 7 ţoli, ceea ce echivalează cu 79 cm. Există şi modele Land Rover, cu admisie cu aer, care au limita setată la 80 cm, deci lipsa admisiei la Tesla Cybertruck nu pare să o avantajeze în această direcţie.
În fine, maşina a trecut cu bine prin apă, trecând de la încercări în ape mai puţin adânci, şi apoi spre adâncime mai mare. N-a plutit pe apă, cel puţin nu la adâncimea încercată, iar cum cele 3,1 tone de greutate proprie ale maşinii au continuat să aibă aderenţă fără vreo sugestie de acvaplanare, nu a existat nicio aluzie că maşina ar putea deveni flotantă pe apă la un moment dat.
La final, câteva bucăţi de plastic s-au desprins în urma traversărilor de mare viteză, dar au putut fi puse înapoi. De asemenea, uşiţa benei şi capacul acţionat electric au încetat să lucreze după această aventuri, probabil din cauză că apa o fi ajuns la vreun circuit ce duce spre ele.
Vezi întregul experiment în video-ul de mai jos.
0
15,817
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!