În Chişinău începe marea reparaţie a gropilor apărute pe parcursul iernii, care va cuprinde întreg oraşul

28 Martie 2024, 08:46
Redacţia PiataAuto.md
Ultimele ierni au fost mai calde şi mai lipsite de zăpezi repetate, datorită cărui fapt şi gradul deteriorare a drumurilor din Chişinău pe parcursul iernii era mai mic. Unul din motivele unei mai bune rezistenţe trebuia să fie şi adoptarea cu 3 ani în urmă a unui nou standard european de compoziţie obligatorie a asfaltului, care trebuia să-l facă mai rezistent la cicluri de îngheţ şi dezgheţ, pe lângă alte beneficii. Dar iarna curentă, cu mai multă zăpadă şi apoi şi cu ploi prelungite la început de primăvară, a arătat că foarte puţin s-a schimbat în calitatea asfaltului şi lucrărilor, de fapt, iar drumurile au devenit brusc deteriorate pe multe străzi ale capitalei Moldovei, în special cele care fuseseră doar cârpite anterior.
S-au făcut câteva reparaţii cu asfalt la rece, dar ameliorarea adusă a durat doar câteva săptămâni. Astfel, în prezent există drumuri cu carosabil de-a dreptul catastrofal, cu gropi cât jumătate din roata unei maşini, iar aici putem enumera străzi precum Bucovina sau Valea Crucii, dar şi Milescu Spătaru, nemaivorbind de tradiţionalele străzi Transnistriei sau Industriale, unde lucrurile sunt de-a dreptul excepţional de proaste. Ei bine, acum primăria Chişinău anunţă că începe marea reparaţie a gropilor apărute pe parcursul iernii.
De această dată se va opera cu freze şi cu asfalt fierbinte, întrucât temperaturile de afară permit deja acest fapt, iar astfel reparaţiile ar trebui să fie mai temeinice. Lucrările încep, însă, în centrul Chişinăului, pe străzi precum Ştefan cel Mare, Puşkin, Bănulescu Bodoni şi Grigore Vieru, iar în alte sectoare se va lucra la Meşterul Manole şi Alba Iulia.
Ulterior, se va trece şi la toate celelalte străzi afectate, Direcţia Generală Mobilitate Urbană a primăriei promiţând să acopere întreg oraşul, cu toate străzile care s-au pomenit cu gropi după iarnă.
Toate aceste lucrări ar trebui să dureze câteva săptămâni, după care vor demara şi lucrările majore de reparaţii ale unor străzi, incluse în mod panificat în programul din acest an.
Aşadar, în perioada următoare un număr mare de străzi din Chişinău vor avea lucrări de reparaţii, care vor congestiona suplimentar traficul. Cei de la primărie spun că lucrările de frezare se vor face pe timp de noapte, însă asfaltarea se va face în decursul zilelor.
0
770
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!