(VIDEO) O familie cu copil, la un pas de a fi accidentaţi pe o zebră de un SUV Mercedes în Chişinău, într-o situaţie ce trebuie să servească drept lecţie de siguranţă

2 Martie 2024, 10:05
Redacţia PiataAuto.md
Anul trecut, în Moldova s-au înăsprit pedepsele pentru cei care nu acordă prioritate pietonilor pe zebră, iar încălcările repetate pe parcursul unui an se pot solda cu suspendarea permisului de conducere, pe lângă amenzile mult mai mari. Din păcate, însă, se mai întâmplă situaţii când neacordarea de prioritate pe trecerile de pietoni sunt la limita producerii unor accidente grave. O situaţie revoltătoare a fost surprinsă de camera de bord a unui vizitator şi ne-a fost expediată la redacţie, şi ea trebuie să servească neapărat drept lecţie de siguranţă.
Situaţia s-a produs ieri, la intersecţia străzilor Avram Iancu, Ismail şi Dimitrie Cantemir. Pietonii aveau semafor verde pentru a traversa strada, iar maşinile care virează de pe Ismail trebuiau să acorde prioritate. Un Mercedes GLS, însă, a făcut o întoarcere pe o traiectorie mai largă şi, deşi familia cu copil nu doar că era în apropiere de trecere, ci păşea deja pe carosabil, Mercedes-ul n-a oprit, ci dimpotrivă, pare să fi vrut să-i ocolească, trecând şi de jumătatea străzii Avram Iancu.
Din motive neclare, cei doi adulţi priveau în cealaltă direcţie la începerea traversării străzii şi n-au observat maşina, aşa că au continuat să păşească pe trecere. Abia după ce se aflau deja pe zebră, copilul a strigat speriat de maşina ce mult prea aproape în faţa sa şi aproape iminent roţile spate îl puteau accidenta. Mama l-a tras în spate, şi din fericire Mercedesul a trecut fără să-i accidenteze, totul fiind la limita a câţiva centimetri de un accident grav, în care copilul putea avea cel mai mult de suferit.
Şoferul de Mercedes şi-a continuat drumul, iar după traiectoria ocolitoare pe care a luat-o n-am putea spune că nu i-a observat pe pietoni. Şi aici, chiar dacă pietonii traversau pe verde şi au dreptatea de partea lor, nu putem să nu amintim că o privire în plus în ambele părţi, în special în direcţia din care vine traficul, nu strică niciodată la începutul traversării, ca măsură suplimentară de precauţie şi siguranţă.
Şoferul, însă, în acest caz merită pe deplin să-şi primească pedeapsa prevăzută de lege, or, din cauza acţiunilor sale ieri putea avea de suferit o întreagă familie pe trecerea de pietoni.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
1,860
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!