VW a lansat ID Buzz GTX, microbuzul electric cu performanţe picante de 335 CP

21 Martie 2024, 20:19
Redacţia PiataAuto.md
VW încearcă să replice gloria de altă dată a microbuzelor sale adorate în întreaga lume cu modelul ID.Buzz şi, chiar dacă vânzările de până acum nu înregistrează milioane de exemplare vândute, modelul e oricum un succes de imagine pentru VW. Acum germanii au decis să ridice şi mai mult miza şi să lanseze o versiune cu performanţe picante, care ajung la 335 CP!
Noul ID.Buzz GTX — pentru că aşa-i spune modelului — debutează cu două variante de lungime şi ampatament, dar şi două ipostaze de baterie care să încapă în acele versiuni de ampatament. Ambele versiuni, însă, vin cu două electromotoare, câte unul pe fiecare punte, şi deci cu tracţiune integrală. Puterea cumulată a celor două motoare e de 335 CP.
Şi cu această forţă, microbuzul electric prinde prima sută în 6,5 secunde, deci comparabil cu Golf-urile GTI de altă dată. Viteza maximă, însă, va fi limitată la 160 kWh.
Bateria poate avea 79 kWh sau 86 kWh. Puterea maximă de încărcare e de 185 kW în cazul bateriei mai mici şi de 200 kW în cazul celei mai mari, ceea ce le permite o încărcare de la 10 la 80% în doar 26 minute.
Pentru că e mai puternic şi pentru că e un microbuz, totuşi, ID.Buzz GTX poate tracta remorci mai mari, de până la 1.600 kg, dublu faţă de până acum.
La interior există cusături roşii şi mici accente sportive discrete, ca la GTI-urile clasice.
Deci, per total maşina asta electrică a rămas un microbuz cu siluetă interesantă, care a mai primit acum şi un plus de caracter mai interesant, iar asta ar putea să o facă interesantă, pentru că, în esenţă, joacă într-un teren aproape gol, a unui segment pe care şi l-a reinventat. Şi tocmai asta e cel mai frumos de multe ori la asemenea maşini.
1
1,357
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!