(VIDEO) Cum sunt produse locomotivele, vagoane şi garniturile automotoare la fabricile Siemens

6 Aprilie 2024, 14:12
Redacţia PiataAuto.md
Siemens e unul din cei mai mari producători de locomotive, vagoane şi garnituri automotoare din lume, fiind depăşit doar de o companie de stat din China la volumele actuale de producţie. Însă Siemens este totodată şi inventatorul locomotivei electrice din lume, pe care fraţii Siemens au prezentat-o publicului încă în 1879, deci acum 145 de ani! Iar de atunci, o mare parte din inovaţiile în domeniul mobilităţii feroviare, în special celei cu propulsie electrică, au venit de la Siemens. Prin urmare, e interesant să vedem cum sunt fabricate astăzi asemenea locomotive şi garnituri la o fabrică Siemens.
Spre deosebire de mai mult alţi producători, Siemens îşi fabrică şi elementele rulante proprii, dar şi electromotoarele.
De asemenea, tot Siemens fabrică şi întreaga structură metalică a trenurilor, aplicând nu doar nişte sudări de carcase rectangulare, ci construcţii mult mai avansate, menită se dea o rigiditate torsională mult mai bună, prin elemente de ranforsare inferioare şi superioare în structură.
Şi pentru că vorbim de fabrici tehnologizate, carcasele sunt mutate prin macarale sau pe vehicule autonome locale, mişcându-se treptat spre etapele următoare, aşa cum se întâmplă pe linii de asamblare.
Şi vopsirea se face automatizat, prin roboţi, la fel ca la maşini sau camioane. Multe alte fabrici ce produc vehicule de asemenea dimensiuni le vopsesc manual sau semi manual, pentru că dimensiunea împiedică folosirea unor camere specializate sau pentru că roboţii industriali potriviţi ar fi prea scumpi.
Desigur, există şi multe părţi asamblate manual la un tren, chiar dacă fabrica e ultra tehnologizată şi asta se întâmplă şi la Siemens. Însă există şi utilaje avansate de verificare a preciziei, pentru a putea asigura la final un produs desăvârşit, demn de o companie cu o istorie de un secol şi jumătate.
Şi, desigur, la final au loc testări de calitate, inclusiv în camere frigorifice care imită temperaturi extreme.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
3,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!