(VIDEO) Doi youtuberi canadieni au reuşit să strice o Toyota Land Cruiser după un salt prin dune, dar maşina i-a dus oricum mai departe

17 Aprilie 2024, 13:09
Redacţia PiataAuto.md
Noul Toyota Land Cruiser, cunoscut în unele regiuni ca Land Cruiser Prado, e probabil unul din cele mai inspirate offroader-e din câte a creat vreodată Toyota, întrucât amestecă superb stilul clasic şi rectangular de design cu durabilitatea legendară şi cu toate tehnologiile digitale moderne pe care ai putea să le doreşti de la o maşină. Şi, cel mai important, Land Cruiser a rămas un offroader adevărat, cu cadru dur, tracţiune integrală capabilă şi motoare nepretenţioase, pentru a putea înainta în condiţii dificile, acolo unde SUV-urile obişnuite ar înceta să mai facă faţă. Dar doi youtuberi din Canada au reuşit să strice şi un exemplar al noului Land Cruiser.
Nu, problema n-a fost neapărat în maşină, ci mai degrabă în modul de abordare a unor dune din partea şoferului, care a ajuns să abordeze o dună prea abruptă cu viteză prea mare, ceea ce a proiectat maşina spre un salt neaşteptat de mare.
Land Cruiser-ul a sărit în aer şi a aterizat dur, dar spre deosebire de alte SUV-uri create pentru asfalt, airbag-urile maşinii n-au sărit în urma acestei întâmplări, semn că senzorii sunt calibraţi pentru a permite asemenea aventuri.
De asemenea, nici suspensia maşini n-a păţit nimic, şi ar fi fost ciudată să păţească ceva, dar la multe alte maşini mai firave, un asemenea salt ar putea lăsa deja urmări.
Totuşi, maşina condusă de canadieni nu avea un scut suplimentar de protecţie, din cele vândute de TRD, care să fie cu adevărat dur şi să protejeze totul ce se ascunde după el. Aşa că scutul metalic mai subţire s-a îndoit semnificativ în zona frontală inferioară, afectând şi o conductă a sistemului de răcire, din care începuse să curgă lichidul din interior.
Astfel, părea că maşina rămăsese fără răcire a motorului, iar cei doi protagonişti au decis să iasă din deşertul californian unde se aflau, urmărind temperatura sistemului de răcire, în încercarea de a evita supraîncălzirea motorului.
Şi, surprinzător, dar maşina a înaintat fără probleme, fără supraîncălzire, şi fără ca vreo alertă să o lase imobilizată. Ba chiar se pare că şi scurgerea s-a oprit la un moment dat fără ca tot lichidul să se scurgă, şi radiatorul a mai avut cu ce răci motorul.
Iar Land Cruiser-ul a ieşit înapoi la civilizaţie şi i-a dus acasă, fără a avea nevoie de vreo reparaţie în mijlocul deşertului. Totuşi, probabil cei care ar vrea să se aventureze fără frica unor asemenea mici deranjamente, ar putea să vrea să-şi instaleze un scut suplimentar în zona motorului şi atunci acest offroader va fi cu adevărat neînfricat!
Deci, chiar dacă a avut o stricăciune în urma acestui salt din deşert, maşina a rezistat dârz şi nu i-a lăsat pe cei de la bord în mijlocul pustiului. E admirabil că în zilele noastre se mai produc asemenea modele, pentru care durabilitatea, înaintarea şi supravieţuirea în condiţiile dure ale planetei mai sunt o prioritate.
Vezi totul în video-ul de mai jos, pe care noi l-am setat să pornească aproape de momentul saltului. Dacă-ţi doreşti să vezi întregul video, poţi seta manual ca acesta să pornească de la început.
0
20,278
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!