(VIDEO) Un Lucid Air electric a ars complet în Polonia după ce a lovit un stâlp, în încercarea de a evita un accident

21 Aprilie 2024, 12:42
Redacţia PiataAuto.md
Statisticile actuale ne spun că maşinile electrice ard deja mai rar decât cele cu combustie, iar incendiile unor maşini cu benzină figurează mai rar drept subiecte de ştiri. Însă e la fel de adevărat că atunci când o maşină electrică are parte de un incendiu, acesta devine mult mai complicat de a fi stins, în special dacă e afectată bateria. Un asemenea incendiu, care a fost stins cu dificultate de pompieri, a avut loc vineri în Varşovia, Polonia, după ce un Lucid Air electric a lovit un stâlp, aparent în încercarea de a evita un accident.
E primul incendiu major din cele cunoscute cu un Lucid, care ar fi avut loc într-o ţară europeană. Conform informaţiilor preliminare, o altă maşina a intrat pe strada pe care circula maşina electrică virând şi ocupând brusc banda din faţa ei, iar şoferul de Lucid ar fi făcut o manevră bruscă de ocolire, pentru a evita impactul. Manevra a fost nereuşită, întrucât a proiectat maşina într-un stâlp.
Foto: Lucid Air în primele clipe ale incendiului din Varşovia

Aparent, acel impact cu stâlpul a determinat o deteriorare a carcasei bateriei, cu o străpungere celulelor bateriei. Asta ar fi declanşat imediat un incendiu puternic. Intensitatea flăcărilor şi temperatura de ardere au fost atât de mari, încât au făcut scrum întreaga maşină, topind până şi o bună parte din părţile metalice ale caroseriei.
Mai mult ca atât, conform presei poloneze, maşina a luat foc din nou la câteva minute după ce aparent fusese stinsă. Pompierii fiind alături, au reacţionat rapid şi au înlăturat din nou flăcările. Prima stingere a durat 10 minute, a doua stingere a durat circa 1 oră şi 18 minute.
Pompierii au tractat maşina la o margine de stradă, au legat caroseria şi au întors-o pe o parte, şi au efectuat ei deja incizii suplimentare în carcasa bateriei, pentru a injecta acolo jeturi masive de apă, în încercarea de a preveni repornirea spontană a incendiului.
În total, munca pompierilor din Varşovia la stingerea acestui Lucid Air a durat 9 ore şi s-au cheltuit 15.000 litri de apă pentru stingerea completă a incendiului.
Din maşină n-a prea rămas mare lucru. Unele celule cilindrice ale bateriei s-au împrăştiat pe asfalt la locul accidentului, dar toată suprafaţa din jur a fost ulterior curăţată.
În unele ţări, pompierii au început a folosi containere mari specializate, umplute cu apă, în care scufundă maşinile care au luat foc după prima stingere a incendiului, şi le lasă acolo timp de până la o săptămână, pentru a preveni noi incendii spontane.
Foto: Container de apă folosit la incendiile de maşini electrice în Germania

Vezi mai jos un video filmat de la locul incendiului cu Lucid Air în Polonia.
0
1,155
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!