(VIDEO) Un youtuber a arătat cum pot fi reparate şi sudate uşile din oţel inoxidabil ale lui Tesla Cybertruck

15 Aprilie 2024, 13:36
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck e primul automobil din lume, cu caroserie creată dintr-un aliaj special inoxidabil, amestecul exact al căruia a fost creat de Tesla pentru a permite o caroserie cu rol de exoschelet, care să fie imună la mici contacte şi totodată să arate bine. Dar asta înseamnă că atunci când se ajunge al reparaţii ale unor părţi de caroserie, obişnuitele tehnici de tinichigerie nu mai sunt valabile.
Un youtuber din SUA, care deţine un Cybertruck, a arătat cum pot fi reparate uşile din oţel inoxidabil ale lui Tesla Cybertruck, atunci când acestea au găuri în ele şi e nevoie de acoperirea lor. Găurile în acest caz vin de la un experiment anterior, în care youtuber-ul testase blindajul declarat al lui Cybertruck, constatând până unde poate merge protecţia oferită de acesta.
La un moment dat, metalul uşii a fost spart cu calibru mai mare şi viteză de tragere mai mare, astfel încât acum acele găuri trebuiau reparate. Desigur, la un service oficial s-ar fi recomandat înlocuirea totală a uşii. Însă în acest caz s-a dorit o reparare, totuşi.
Aşa că a fost nevoie de tăierea unei porţiuni din metalul uşii, care avea acele găuri şi pregătirea unei alte plăci noi de aceeaşi formă. Compoziţia şi grosimea metalului era similară, dar nu neapărat identică.
A urmat sudarea cu argon, pentru a evitarea oxidarea instantanee a metalului după încălzirea lui la punctul de topire, or, sudările de asemenea aliaje metalice necesită o abordare foarte specifică, dar şi profesionişti cu calificare mai rară.
În schimb, asamblarea şi dezasamblarea uşii a fost mai simplă decât se aştepta. Iar până la urmă, după sudare, a urmat şi şlefuirea punctelor de sudură.
La final, suprafaţa era aproape plată, dar vizibilă, bineînţeles. La alte maşini, poate se acoperea cu chit şi vopsea. Aici, însă, nu e posibil aşa ceva, prin urmare, orice reparaţie va avea funcţionalitate, însă va rămâne vizibilă, dacă nu se recurge la înlocuirea completă a piesei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
832
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!